donderdag 24 december 2015

de Sint Pieter en Pauluskerk in Oostende


Dat er een kunstwerk - een mooi labyrint met stenen - in die kerk zou tentoongesteld staan werd me verteld. En dat dat zeker de moeite waard zou zijn...Dus toen ik van de zomer in Oostende was , moest ik dat gezien hebben vond ik.


Maar wat het kunstwerk betreft was ik wat teleurgesteld : niet dat het niet mooi was, maar het kwam niet overeen met de verwachtingen die ik had. Bij een labyrint verwacht ik iets enorm groot waar je  tussen kunt lopen en die verwachting bleek er erg ver naast te zitten.Toch had ik geen spijt dat ik deze kerk was binnengestapt. Het is namelijk een mooie kerk in neogotische stijl. Met hoge gewelven en veel kunst .
En ik viel vooral erg voor de glasramen.Die glasramen zijn niet zo oud als de rest van de kerk. Ze werden namelijk een paar keer vernietigd, tijdens WOI en WOII. 


De huidige ramen zijn van de hand van een mij tot nog toe onbekende glaskunstenaar, zijnde Michiel Martens. 
En dus echt heel erg mooi !
Het enige ambetante in de kerk was het licht. De aanwezige spots waren zeer irritant en gaven zeer lelijk licht wat het fotograferen fel bemoeilijkte.
Maar kom, er zijn ergere dingen in het leven :)Dus : ben je in Oostende en is het weer te slecht om op het strand en in zee rond te hangen : snuif dan eens een vleugje cultuur op in deze kerk...adres : Prins Boudewijnstraat - Oostende


Meer Oostende zie je via deze tag ...

Zalig kerstfeest trouwens !
Follow

2 opmerkingen:

  1. vond het raar om deze kerk plots hier te zien... ze is mooi, maar ik zie dat niet, loop er gewoon langs... ga regelmatig shoppen in oostende, woon er niet zo ver vandaan, zo'n 20 km... leuk om dit eens van een andere zijde te zien..

    BeantwoordenVerwijderen