woensdag 7 oktober 2015

tip : Bar Stark


Ik woon in Deurne, een deelgemeente van Antwerpen.
En eerlijk is eerlijk : het is niet het meest spannende deel van Deurne en Deurne is op zich ook niet het meest spannende deel van de grootstad Antwerpen.
Als ik zin heb in een lekkere koffie of terrasje trek ik meestal naar het centrum van de stad, want hier moet je daar ver naar zoeken. 
Wat niet wil zeggen dat het hier niet aangenaam wonen is trouwens : het is hier lekker rustig ( tenzij het voetbal is maar dat vind ik altijd wel grappig, dat - sorry, niet beledigend bedoeld - neaderthalergebrul ) 


En het is hier heerlijk groen met al die parken.
Onlangs besloot ik eens niet naar het park aan de overkant te gaan maar een straat verder naar het park om de hoek : het Rivierenhof.
In het Rivierenhof staan een paar mooie gebouwen, waaronder het kasteel Sterckshof. Daar  ga ik later nog eens wat uitgebreider op terug komen fotogewijs , u bent bij deze gewaarschuwd :) 

In dat kasteel was lang een museum gevestigd : het zilvermuseum. Ik heb het een paar keer bezocht en zag er mooie dingen maar de tentoonstellingen waren toch niet van die aard dat het behoorde tot mijn favo musea. Er zat meer in vond ik altijd...

Helaas is dat meer er nooit gekomen : er is voor gekozen om het museum gewoon te sluiten en het kasteel staat nu te koop. Zonder al te veel succes blijkbaar .... ( als ik nu maar eens die lotto zou winnen hé ;) ) Ik hoop dat het een bestemming krijgt waarin het karakter van het gebouw bewaard blijft en waarbij het toegankelijk blijft voor iedereen.Recent las ik ergens dat er nu in het Sterckshof een popupcafé werd ingericht en dat zag er op foto heel gezellig uit dus vond ik dat ik dat eens met eigen ogen moest gaan vaststellen.


En ja hoor ! We hebben nu ook ' een hippe hotspot ' in Deurne !


De drankgelegenheid heet Bar Stark en wordt uitgebaat door de mensen van Mon Depot.
Ze zouden er ook regelmatig creatieve dingen organiseren, maar dat moet ik eens wat grondiger uitpluizen....


Het café zelf héb ik al uitgeplozen en goed bevonden.
Het is heerlijk gelegen aan een grote wat afgesloten tuin in het park.
En het bestaat aan 3 van de 4 kanten alleen maar uit ramen waardoor het er aangenaam licht is en je precies midden in de tuin zit.
Je kan er trouwens ook écht in de tuin zitten, er is ook een terras...
Maar ik koos voor een zetelken binnen omdat ik veel liever in zetels zit dan op stoelen, omdat ik al heel lang verliefd ben op oorfauteuils en thuis geen plaats heb om er  te zetten en dus nu maar van de gelegenheid gebruik maakte om er toch eens in te kunnen zitten,  en omdat er binnen zoveel te zien was.


Er is een grote boekenwand  en het meubilair bestaat uit allemaal aparte ' eilandjes ' met telkens andere meubelen vintage en ikea door mekaar.
Heel geslaagd !

De kaart is erg hip: veel koffie en thee's  en frisdranken van onbekend maar wellicht verantwoord merk. 
Er is ook gebak te verkrijgen, helaas geen zoutje ( want daar had ik eigenlijk net zin in )
Het is open tot 6 uur en de bediening is er heel vriendelijk.

Wat ik er ook tof aan vind, is dat het publiek dat er toen zat niet alleen bestaat uit hippe jonge mensen, maar ook uit de doorsnee wandelaar uit de buurt. Dat vind ik persoonlijk wel aangenaam want in een zaak vol hipsters voel ik me al gauw wat ongemakkelijk en de vreemde eend in de bijt. 

Het was er - ondanks het feit dat het toch goed vol zat ook zalig rustig. 
Het is een popup en dat wil zeggen dat het er niet voor eeuwig zal blijven. Ik weet niet of er al vastligt wanneer het terug toe gaat, maar ik hoop dat dat nog flink lang duurt want ik wil er zeker nog komen !


En ge zoudt dat zelf ook eens moeten doen ;) 
Wil je er ook eens naartoe ? Je vindt Bar Stark hier : 
Sterckshof
Blijkbaar gelegen in de Cornelissenlaan maar je vindt het toch makkelijker als je naar de hooftvunderlei of de Sterckshoflei zoekt denk ik.
2100 Deurne
De ingang is aan de rechterzijkant van het kasteel via een bruggetje

Ook nog dit : ik heb een reclamevrije blog. Ik word nooit betaald - noch in geld, noch in natura - voor het schrijven van blogposts en ik schrijf ze ook nooit op vraag. De mensen van Bar Stark weten niet dat ik dit schrijf ( tenzij ze het nu lezen natuurlijk ) en ook deze keer kreeg ik er niks voor. Ik heb mijn heerlijke kop koffie gewoon betaald zoals iedereen ;)


Follow

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen! Fijn dat je het naar je zin hebt gehad in onze bar :-)
  - Katelijne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's... prachtige reportage maakte je zo. Dat je dat durft al die foto's te maken... ik durf dat nooit...vind dat dan genant. Stom van me hé... Ik maakte onlangs fotootjes bij een workshop kleien en de lesgeefster zei " je lijkt wel een japanner"! Pfff... vreselijk vond ik dat... Nog stommer van me om dat erg te vinden.
  Supergezellig lijkt het me daar. Wat zo jammer is, is dat die toffe zaken altijd "pop ups" zijn en weer verdwijnen... Ik zal me moeten haasten wil ik er nog van een tas koffie kunnen genieten! Mercie om te durven foto's nemen en mercie voor de tip!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik snap je echt ! ik voel me ook in sommige situaties wat te ongemakkelijk om foto's te durven maken. Vooral foto's met mensen op. Ik maak dan ook zelden foto's met mensen op. Hier ook trouwens : er zat best wel wat volk maar ik heb er mooi naast gefotografeerd . Ook de reden waarom ik geen foto van de mooie boekenwand heb trouwens . Ik maak dit soort van foto's ook wat diskreet , allez, dat hoop ik toch ;)
   En van zo'n opmerkingen moet je je niks aantrekken.

   Verwijderen
 3. Hier wil ik ook wel eens een taske koffie gaan drinken…maar deurne…daar moet ik mijn gps voor nemen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zal nog eens een lekker tasje koffie moeten gaan drinken. Ze hebben het interieur wat veranderd, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen