maandag 11 mei 2015

de Sint Pauluskerk

Op een druilerige lentedag trokken mama en ik nog eens de stad (Antwerpen)  in op zoek naar wat mooie dingen.
En zo kwamen we in de Sint Pauluskerk terecht.


Ik heb zelf niks met geloof.
Maar ik hou wel van kerken... 


toch van oude kerken ...


ze zijn zo rustgevend, zo majestueus indrukwekkend, zo groots en helder en er is overal iets te zien...


Heel opvallend vond ik de vele mooie deuren : ik wijd er in't kort een aparte blogpost aan zodat je daar mee van kan genieten ;) 


In de Sint Pauluskerk hangen ook heel wat kunstwerken van de grootste meesters in de schilderkunst ooit  uit onze contreien : Rubens, Van Dijck, Jordaens en nog veel meer.

Daar zo rondlopend waande ik me ineens in een totaal andere wereld : ik zat recht in Rivendel of zo.
Als je je fantasie op vrije loop laat,  wordt zo'n kerk ineens een heel natuurlijke omgevig voor bijvoorbeeld esotherische lichtgevende elfen, kleine gnoompjes en eenhoorns...


In de tuin stonden - écht waar ! - beelden van dwergen uit Moira  ;).En in plaats van magische ringen vind je her en der  botjes en tanden met magische krachten in weelderige bedjes. 


Fantaseren kan geen kwaad hé ;) 


De kerk is nog niet zo héél erg lang terug in volle glorie te bezichtigen : in 1968 brandde ze namelijk voor een groot stuk uit. Mama herinnerde zich dat nog : ze vertelde dat veel mensen uit de buurt toen de schilderijen uit de kerk sleurden om ze te redden uit de brand.


Er ligt een vervallen klooster naast. 
En er zijn 'een paar' grotten ...Toen wij er waren lag er tijdelijk een modern kunstwerk op de trappen achteraan in de kerk...
Wil je ook eens naar de Sint Pauluskerk ? 
Ze is gelegen op de veemarkt in Antwerpen en je kan er elke dag binnen tussen 12.00 en 17.00 uur.Meer ' Antwerpen ' vind je via deze tag... 

Moois van ' Me'

7 opmerkingen:

 1. Oh mooi! Merci! Vlakbij en toch zo onbekend...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een kunstschatten, en dan nog in eigen land.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet lukken. Mijn mama was dit weekend op citytrip in Antwerpen en kwam per toevel bij deze kerk uit. Ook zij was onder de indruk. Na jou bericht met mooie foto's stip ik dit zeker aan bij een volgend bezoek aan deze grootstad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thank you so very much for sharing these fabulous photos of this amazing church. I'm sure I will be revisiting this page often. I too love churches. I am sorry to hear you are not a person of faith. For me, I cannot imagine living my life without my faith in God and His son. You pages are so special. I enjoy them, and your words. Hugs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is heel mooi. Ik. Ben er ooit eens geweest voor een begrafenis.

  BeantwoordenVerwijderen