maandag 9 februari 2015

een kadootje voor mezelf


Ik geraakte al heel de week niet uitgeslapen en dus besloot ikergens vorige week een uurtje langer te blijven liggen want ik had toch nog overuren en geen afspraken . En toen deed ik een uur later de gordijnen open en lag alles vol sneeuw en heel mijn zijn - geest en lijf - schreeuwde ( in stilte : ik wil de buren niet op stang jagen met gekrijs ) ' neeee!!! ik wil niet vandaag !!! ' .


ik vond een sneeuwbal !
Ik had een dag zonder afspraken op het werk ( voor de duidelijkheid : dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik dan geen werk heb ), dus besloot ik mezelf een ongelooflijk fantastische kado te geven, zijnde 1 dag verlof !


het kiezelpaadje

Ik doe dat maar zelden, zo op den wilden boef een dagje vrij nemen. Ne keer of 2 per jaar maximum. Maar als ik dat doe is dat altijd nog plezanter dan een gepland dagje vrij. Wellicht ook omdat ik als ik dat dan doe, ik dat gewoon héél erg nodig heb .


de speeltuin


Na wat getreuzel - want dat kan op een ongeplande vrije dag - trok ik een dikke jas aan en warme schoenen en stapte ik met mijn nieuw fototoestel in aanslag het park in.
Het is nog wat zoeken, fotograferen met dat nieuwe toestel.
Maar toch kon ik al deze plaatjes vastleggen....


En het werd een overheerlijke dag ! Zo eentje waarop niks moet en je je gewoon kan laten meeglijden met wat er komt. 


kruispunt

Doen jullie dat ook soms eigenlijk ? 

wie we hier hebben !


molshoop op heuveltje

' geworteld ' 12 opmerkingen:

 1. Zo heb je toch nog kunnen genieten van de sneeuw, i.p.v. er doorheen moeten ploegen. Mooie foto's hoor!
  Nee, ik doe dat nooit, ondanks dat ik veel te veel verlofuren heb opgebouwd, maar het kan niet , tenzij ik me ziek meld en in dat geval zou ik niet kunnen genieten omdat ik dan niet eerlijk ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's zalig hé, zo een onverwacht dagje verlof. Ik ben niet aan het werk, toch niet in een betaalde job, dus dat ligt wel even anders. Maar toch, zo een dagje inbouwen dat je ook thuis niets moet, en dat je er zo eens uit kan springen, dat doet wonderen voor een mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's! Je kan al goed overweg met je nieuwe toestel lijkt me en dat dagje onverwacht verlof zal je deugd gedaan hebben!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Af en toe moet je jezelf eens verwennen. Groot gelijk. En daar was het hert weer, die had ook een dagje vrij. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach, dat hert ! Dat heeft gewoon een luizenleven sinds het in mijn handtas woont !

   Verwijderen
 5. Zo flink van je! En mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op mijn werk wordt er gevraagd om verlofdagen toch iets op voorhand door te geven dus nee, ik doe dat nooit. Hoewel het op vreselijke baaldagen zo'n verademing zou zijn! Maar zelfs moest het mogen zou ik het niet snel doen denk ik, zoveel verlofdagen hebben we nu ook weer niet :-) Ik heb eens gehoord van bedrijven waar je twee 'baaldagen' per jaar krijgt, die je kan opnemen als je het eens hard nodig hebt. Sounds good to me! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons kan dat wel voor 1 dag, al is niet elke leidinggevende daar even blij mee. Vanaf 2 dagen moet het ook op voorhand aangevraagd worden. Maar het is niet zo dat iedereen voortdurend zonder aankondiging vrelof pakt. Vaak wordt dat gebruikt om op het laatste nippertje opvang te voorzien voor zieke kidneren bijvoorbeeld.
   Ikzelf doe dat nooit als ik afspraken heb.
   Het zijn trouwens wel degelijk verlofdagen en geen baaldagen ( dat hebben we niet ). Maar wij hebben wel wat verlof, wellicht ter compensatie van de toch niet al te hoge lonen ( sociale sector, weet je wel ) en het gebrek aan extra legale voordelen.

   Verwijderen
 7. Nou, dat is toevallig, dat ik dit nu lees, zo'n dag had ik vandaag. Dus deed ik hetzelfde als jij, niets, alleen waar ik zin in had (en de boodschappen, daar was geen ontkomen aan). Heel herkenbaar dus. Even een oplaaddag nodig. Gelukkig geen sneeuw toen ik de gordijnen opendeed, maar een fijn zonnetje. Dus ik ben op de fiets gestapt en heb heerlijk gefietst en dan gelijk maar de boodschappen gedaan, blogs lezen en oh ja, lang geslapen ;) Weer redelijk opgeladen (doe mij nog maar een paar van die dagen;).

  BeantwoordenVerwijderen