dinsdag 23 december 2014

vrolijk gejaste bomen en zo


Is er een betere moment om vrolijke foto's van de voorbije zomer op te diepen dan een miezerige grijze winterdag in december ? 
Ik heb er nog wat klaar staan achter de schermen - zomerfoto's.
Ik ben namelijk een nogal enthousiaste fotograaf - een vriendin merkte onlangs op dat ik weken lang de argeloze bloglezer kan overvallen met eindeloze foto's en blogposts over hetzelfde onderwerp.
En ze heeft gelijk : ook dit is weer zo'n voorbeeld : een dagje Lissewege in de zomer gaf me genoeg materiaal voor een blogpost of 4...


Over Lissewegen schreef ik al eerder : het is een zeer schoon dorp waar altijd mooie beelden te zien zijn. Ik ben fan en kom er graag !De voorbije zomer deden ze er niet alleen iets met beelden, maar ook iets met garen. 
( En met foto's, maar dat is op mijn eigen foto's niet zo duidelijk.... )
Wildbreien.
De eerste keer dat ik een wildbreiproject zag was ik zeer enhousiast.
Ik vond het origineel en vrolijk en zo eens iets anders en nog mooi ook.


Maar ondertussen heeft elk zichzelf respecterende club of plaatselijke activiteit wel zijn eigen wildbreiproject - en niet altijd even mooi uitgewerkt - en ik stel bij mezelf vast dat mijn enthousiasme voor het concept zwaar is afgenomen.
Overdaad schaadt...
Mijn vage plannen om ooit zelf ook eens iets te doen met wildbreien zijn al lang verdwenen en ik merk bij mezelf een wat schouderophalende blik als ik weer ergens een lapje rond een boom of op een bankje  zie hangen...


Maar in Lissewegen was dat anders. Ook daar lapjes rond bomen en bankjes, maar zo uitbundig en vrolijk,  en zo goed uitgevoerd en afgewerkt dat ik er instant nog beter gezind van werd ( ik was op stap met vriend Nick en dan ben ik sowieso al goed gezind. Het kon dus alleen nog maar beter . )
Tussen de vrolijk uitgedoste bomen - een heel straat lang ! -  hingen ook  grote zwartwitportretten  


Alleen zonde van al de auto's die er geparkeerd stonden waardoor ik wat last had om mooie foto's te maken ( auto's zijn niet mooi namelijk )De foto's zijn afgelopen zomer genomen en ik heb geen idee of de Lissewegense bomen nog altijd hun kleurrijk jasje aan hebben.
Maar ga gerust eens kijken, je weet maar nooit en in Lissewegen is het altijd mooi ! 


4 opmerkingen: