zaterdag 26 juli 2014

nagellakvraagje...

Tegenwoordig ben ik in een nagellakbui. Dat had ik al regelmatig  door de jaren heen ( al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ze niet altijd zo lang duren, mijn nagellakbuien )  .
Daardoor ben ik ondertussen de trotse bezitster van een weliswaar vooral wat oude maar wel plezante collectie nagellak.
Tot mijn grote verbazing zijn veel van die lakjes na jaren ongebruikt in de kast te liggen nog altijd goed. Ik denk dat ik er zelfs heb van bijna 20 jaar oud ! 
Als ik nagellak gebruikt, begin ik altijd met een basislaag om mijn nagels wat te beschermen tegen het mogelijks geel worden ( want dat effect zou veel nagellak gebruiken kunnen hebben heb ik me eens laten wijsmaken ). En met zo'n beschermlaag is het ook makkelijker om de gekleurde lak weer te verwijderen.


Dit is mijn flesje basiscoating.
Zoals je kan zien is dat al over de helft op en daar gaat mijn vraag over  : het is lastig lakken als je voor elke nagel je flesje terug moet sluiten en schudden om genoeg lak aan je borsteltje te krijgen omdat er niet genoeg meer inzit om het te doen zoals gewoonlijk =  gewoon de borstel in het flesje steken en een beetje afstrijken en lakken . Dat laatste lukt met oa dit flesje echt niet meer.
Hoe die jullie dat, nagellak uit een vérgevorderd flesje halen ?
Zijn er truuks die jullie me kunnen verklappen want ik ben niet genoeg thuis in make-uptoestanden om dat soort van truuks te kennen...
Of kopen jullie gewoon een nieuw potje als je niet vlot meer met het borsteltje aan de vloeistof geraakt ? ( maar ik vind dat zo'n zonde want deze is echt nog goed en het was dure ... ) 
kortom : vertel me al jullie nagellakgeheimen, je zou me er een pak frustratie mee besparen ! 


5 opmerkingen:

 1. Dat is lastig, de meeste merken zorgen er voor dat hun borsteltjes lang genoeg zijn om tot de onderkant van het flesje te geraken. Kan je niet proberen het flesje op zijn zijkant te leggen, als het halfvol is morst het dan mss niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat ga ik eens proberen sé ! Het probleem is trouwens niet dat dat borsteltje niet laag genoeg komt - ook dit borsteltje komt tot beneden - maar op een bepaalde moment moet je dat dan elke keer toeschroeven om dat borsteltje vanonder in dat flesje te krijgen.

   Verwijderen
  2. awel, dat werkte, die zijkant... Merci voor de tip !

   Verwijderen
 2. Jeetje, daar heb ik nog nooit over nagedacht eigenlijk! Idd op zijn kant houden ofzo is een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik sluit het ook elke keer , schudden en opnieuw lakken... De tip van Wendy, heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar lijkt me wel te doen!

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...