zaterdag 24 mei 2014

mijn stemadvies voor morgen

Omdat ik mensen en hun welzijn belangrijker vind dan winsten
ongeacht wie die mensen zijn, waar ze wonen en welke achtergrond ze hebben.
Omdat ik solidariteit belangrijk vind, en vooral met de zwakkeren in onze samenleving.
Omdat ik vind dat een samenleving juist op momenten van een zogenaamde economische crisis extra goed moet zorgen voor de zwakkeren in de samenleving ipv te besparen op onze sociale zekerheid.
Omdat ik in Antwerpen zie wat een rechts beleid veroorzaakt in een samenleving
Daarom stem ik morgen voor de PVDA.
En jij ? 

16 opmerkingen:

 1. Ik dacht pas zondag te gaan stemmen...
  maar 'k zal eraan denken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. awel ja, ik ook, maar er is iets misgelopen met de planning van het publiceren van mijn blogpost ;) Dit moest pas zaterdag verschijnen.

   Verwijderen
 2. dat zou deze keer mijn tweede keus zijn, ga voor groen 3x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Ik weet totaal niet op wie ik ga stemmen, nog even tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pff, ik weet het gewoon niet :-( 't Zijn allemaal zakkenvullers en als het erop aankomt doen ze toch wat ze willen. Van 1 partij ben ik al zeker dat ik er niet op ga stemmen, NVA. Als ik die bezig hoor over werklozen ... Ik heb een goed CV en een degelijke ervaring en toch geraak ik niet aan een job. Dit voorbeeld van PVDA is (gedeeltelijk) wel waar ik me in kan vinden, maar er zijn ook punten van hun programma die mij dan weer totaal niet liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. allez seg, ik hier ne hele uitleg gezet, en die komt er niet op pfff.
  Ik ga nu eens voor groen, was een vast Spa stemmer, maar dat BAM trace ligt op mn maag. Al vind ik persoonlijk die groene leider van Besien niet zo een sympathieke, die van het europees gedoe maakt dit dan weer goed Staes. en ik vind Meryem Almaci (juist geschreven??) een supermadame. Kheb die ooit, tijd geleden eens beziggehoord tegen fuhrer Bart :/, amai hij trok toen weer ne kop hoor. en het is dat wat ik wil tegenwind (liefst heel stevige bries/orkaan) tegen NVA. en ik vrees dat PVDA daar niet groot genoeg voor is. Vorige keer heb ik er wel op gestemd.

  en tja ik be het niet met alles eens, maar dat is met geen enkele partij zo, dus ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. meryem almaci is idd super hé ! Zij mogen van mij ook hoog scoren ! De spa heeft bij mij afgedaan na het vorige stadsbestuur... De Wever zet nu verder wat zij begonnen zijn. Ik heb ooit uit strategische overwegingen op Jansen getsemd maar dat is de grootste blunder die ik op vlak van stemmen ooit heb gedaan .
   Ik stemde vorige keer voor het eerst op pvda ( vroeger - tot een paar verkiezingen geleden - stemde ik ook heel erg links, maar niet op PVDA ) en het was de eerste keer sinds heel erg lang dat ik geen spijt had achteraf... Sowieso ligt hun parijprogramma heel erg dicht bij hoe ik naar de maatschappij kijk.

   Verwijderen
 6. Ik ben er bang dat het morgen een zwarte zondag light gaat worden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik weet niet of die ' light ' er echt bij hoort eerlijk gezegd :( Ik kan alleen maar hopen dat er genoeg tegenwind zal zijn aan de linkse kant...

   Verwijderen
  2. Dat hoop ik ook! Ik bedoelde met light dat het deze keer niet het Vl**ms belang zal zijn dat zorgt voor een zwarte zondag, maar die andere iets mooier verpakte (alhoewel) partij. Ik zie het niet positief in eerlijk gezegd...

   Verwijderen
 7. Ik heb 3x Groen gestemd. Voordien altijd Spa en bij de stemtesten kwam altijd Spa op 1 uit en Groen op 2, maar toch ga ik voor Groen. Spijtig genoeg zijn ondertussen de teleurstellende resultaten gekend 1 op de 3 kiezers heeft voor NVA gekozen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yep, zwarte zondag nummer zoveel :(
   Het is dat het niet onverwacht is hé...

   Verwijderen