woensdag 10 april 2013

uit mijn tekenboekje....

Veel mensen zitten op vergaderingen wat gedachtenloos te kriebelen op een hoekje van hun blad.
Ik heb zelf ondervonden dat dat helpt om alerter te  blijven op op zo'n vaak saaie en slaapverwekkende gelegenheden.
Toen ik een dikke 2 jaar geleden in Londen was , kocht ik er een sketchboekje en sindsdien gebruik ik dat boekje om dat kriebelen tijdens vergaderingen wat plezanter en permanenter te maken.
En nu is mijn eerste boekje vol...


In het begin was het voor mij telkens wat ongemakkelijk om dat boekje boven te halen en keken vergadergenoten zeer gebiologeerd toe bij  wat ik aan het doen was.
Maar ondertussen is iedereen - ook ik - het gewend van mij.
Ik had echter verwacht dat een aantal collega's me zouden volgen en ook een boekje zouden aanleggen, maar dat is vooralsnog nog niet gebeurd ;)Met wat schroom laat ik hier een selectie uit mijn boekje zien, beginnende met deze .
Ik teken en schilder al mijn hele leven, maar ben me er heel bewust van dat ik op dat vlak echt wel de vaardigheden mis om dat goed te doen. Ik vind mezelf dus geen grote artiest ;). Maar ik vind het plezant om te doen en soms ben ik zowaar tevreden met het resultaat ...In verhouding gezien dan ,w etende dat ik dat eigenlijk niet kan ;)


Ik maakte er een aantal werkjes in met 'drawing ink' en dat deed ik natuurlijk gewoon thuis. Op vergaderingen gaan zitten met flesjes inkt en penselen, dat zou er wellicht wel wat over zijn ;)
Ik heb trouwens ook al overwogen om eens een haakwerkje mee te nemen, maar ik vermoed dat mijn leidinggevende dat er ook over zou vinden ;)Als je echt niet goed kan tekenen zoals ik en je wil niet gefrustreerd na een eerste poging alles weer aan de kant gooien, dan is het verstandiger iets te tekenen wat je wel kan.
Vraag mij niet om portretten te tekenen, zet geen bosje bloemen voor mijn neus met de vraag om dat na te tekenen, maar geef me een blad en een potlood en ik begin wat te improviseren met vormen.
Het onderstaande exemplaar heb ik trouwens nu in gebruik als banner op mijn facebookprofiel en ik vind het erg vrolijk staan ...
Ik heb al snel ' mijn favoriete techniek ' gevonden : vormen tekenen, inkleuren in wat toffe knallende kleurjes en dat daarna opvullen en aflijnen met motiefjes met een stift...
Soms gebruik ik een passer , en soms ook een latje.
Mijn eerste boekje is dus vol.
Maar gelukkig kocht ik er 2  ( je kan ze natuurlijk ook gewoon hier kopen, maar ik vind het wel plezant om boekjes uit Londen te gebruiken  ) want ik wil dat echt blijven doen.
Sinds ik dat doe, kijk ik namelijk zelfs uit naar vergaderingen. ik ben er dan efficienter dan voorheen en geniet ondertussen van het tekenen !

9 opmerkingen:

 1. Eeuhm, ge kunt dus duidelijk WEL tekenen!
  Er zijn genoeg kunstenaars die geen portret of stilleven op papier krijgen zenne, da's geen voorwaarde om nen artiest te zijn !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awel, ik heb datzelfde voor. Ik teken altijd op vergaderingen maar dan wel op een kladpapiertje. Een boekje durf ik niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, heel leuke motieven,
  ik zie het al voor mij, deze motiefjes op een stofje :)

  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé die zijn allemaal wel keitof hé! Héhhé ik zag je dus al voor mij, met potjes en kwastjes en stiftjes tijdens de vergadering :-) En dat haakwerkje, ohja, zou ik dan ook graag meedoen. Als we bezoek hebben thuis, zit ik ook steeds te haken, de mensen om mij heen weten dat al, ik ben dan inderdaad wel aan het luisteren en aan het deelnemen aan de gesprekken, maar ik kan zo moeilijk blijven zitten zitten, dan pas gaan mijn gedachten met mij op de loop. Dus afgestemde zielen zo te zien :-) (hihihi, zelfs als ik als eerste van ons zeven gedaan heb aan tafel, durf ik mijn haakwerkje pakken tot iedereen klaar is sttttt :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi hoi,
  Ik vind dus echt wel dat je er iets mee moet doen. Probeer er eens eentje op etsy! ik denk dat het echt wel ga aanslaan! groetjes, Linske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. herkenbaar ... ik zit op vergaderingen ook altijd te doodlen...

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...