dinsdag 26 maart 2013

slaatjes!!!!!!

Als ge al eens grasduint in mijn recepten die ik hier uitschreef voor het nageslacht ( toch dat van ulle : geen nageslacht bij mij :) )  en de eeuwige roem, zult ge zekers al wel gezien hebben dat ik graag en vaak slaatjes eet...

En als ge al een tijdje meeleest heb je misschien dit blogpostje in mijn serie ' blog in de kijker ' wel gelezen en ben je toen hopelijk deze lekkere en mooie blog beginnen volgen en vooral beginnen lezen  ...
En vervolgens beginnen watertanden ...
Zo niet : da's niet slim dan want ge mist er iets aan  !
Deze dame maakt namelijk zeer mooie foto's van zeer lekker eten en geeft dan ook nog eens de recepten prijs.
Dus rep je er naartoe ! Nu ! Gewoon Doen !


Sinds enkele dagen doet ze dat niet meer alleen op haar blog : ze maakte namelijk een kookboek.
En dat mag je letterlijk nemen : ze schreef recepten uit, maakte het eten klaar , fotografeerde ze en goot ze  in een boek waarvoor ze alle teksten zelf schreef en waarvoor ze ook nog eens de vormgeving deed...
Nu ben je onder de indruk hé !
( ik alvast wel ! )


Ik heb echt wel wat kookboeken in huis, zelfs kookboeken vol met alleen saladerecepten.
Toch is dit een aanwinst in die categorie.
Want volgens mij bestond dat namelijk nog niet , een kookboek met salades waarvan de ingrediënten allemaal makkelijk te vinden zijn , gestoeld op onze keuken hier ( ik heb namelijk nogal wat vertaalde kookboeken en dat merk je er wel aan ) , met veel variatie, originaliteit, betaalbaar en niet te moeilijk.
Met recepten met namen die moeilijk te negeren zijn ( daar heeft ze op gevloekt denk ik, die namen verzinnen :) )  ...
Het boek is ingedeeld in de 4 seizoenen en bevat zowel zoete als zoute salades, met vis, vlees en vegetarisch en allemaal begeleid door een zeer schone foto..


Je kan het kopen voor 14,95 euro in de meeste boekenwinkels
Ik bestelde het bij cosmox en dan betaal je geen verzendkosten
Maar je kan het ook bestellen bij Ann zelf  en dan betaal je wel verzendkosten maar krijg je er ook nog een persoonlijke kribbel bij
Wat wil je nog meer !Ik ben onder de indruk en kan alleen  maar hopen dat het volgend seizoen zich in alle hevigheid aandient zodat ik ook kan genieten van de salades die erbij passen!


PS : ik schrijf alleen blogposts over produkten die ik zelf goed vind en ook zelf gekocht heb.Er is me dus niet gevraagd om dit te schrijven en ik heb er niks voor gekregen.
Ik vind het belangrijk om dat er effe bij te vermelden omdat in ' blogland ' tegenwoordig nogal wat uitgedeeld wordt in de hoop dat er dan reviews over geschreven worden waardoor ik niet altijd meer weet hoe geloofwaardig die reviews zijn.
Ik doe dat niet .
Maar ...
ge moogt me altijd vanalles sturen, kadookes vind ik plezant...
Als ik ze krijg met warmte en niet om er iets voor terug te krijgen...

Zoals de heerlijke verrassingsenveloppe die ik van de sierkip kreeg.
Vol kleine verrassingen  die 1 voor 1 tevoorschijn kwamen.
Zo'n post bij het begin van de dag ! Daar word ik blij van !
Merci sierkip !
X!5 opmerkingen:

 1. mmmm het boek lijkt me heerlijk!!
  ik hou ook van koken en heb veel kookboeken.
  maar ik hou nu juist wel van exotische gerechten.
  mijn favo kookboek is van claudia roden.. de joodse keuken.
  het is een heel dik boek met recepten uit de hele wereld.. lardeerd met haar eigen familie geschiedenis en fotoos.
  haar familie woont over de hele wereld en zijn allemaal kookfanaten.
  ik kook dan het liefst de arabische/noordafrikaanse keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hou ook erg van exotisch eten. De joodse keuken ken ik niet echt, maar ik hou van de aziatische en de marokkaanse. En de indische ! En ik kook ook vaak op die manier.
   Ik zal eens googlen naar dat kookboek van jou want ik ben wel benieuwd !

   Verwijderen
 2. Daar begin je gelijk van te watertanden, ziet er goed uit! Je hebt er een mooie post over geschreven, dat kun je goed! Maar dat voor een review tegenwoordig "steekpenningen" onder tafel gaan??? Dat gaat ge toch niet menen?? Begin er van verbazing nog Vlaams van te spreken ook ;)
  Veel plezier van je kadootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. steekpenningen is een zwaar woord in deze context.
   Maar een tijd geleden kreeg ik van een uitgever de vraag om een review te schrijven over een ' blogboek ' ( ik weet al niet meer hetwelke ) En de vraag om mee na te denken hoe we meer reclame voor dat boek konden maken. Ik vond dat een hele onaangename vraag want ik kende die dame niet en vond dat mailtje spam.
   Ik reageerde daar ook in die zin op en zei erbij dat ik alleen reviews schreef als ik dat zelf wilde en vroeg haar om niet op die manier contact op te nemen met mij. Ze was zeer verbaasd over mijn reactie en zei dat ze zelfs gratis boeken had uitgedeeld aan blogsters om erover te schrijven. Dat vond ik zelf eigenlijk nog erger dan haar mail en dat snapte ze al helemaal niet...
   Sindsdien lees ik reviews op een andere manier en hou ik er rekening mee dat mensen dat schrijven op vraag of omdat ze dat produkt gekregen hebben. Die bloggers doen dat over het algemeen met de beste bedoelingen : uit dankbaarheid omdat ze dat gekregen hebben, of ze voelen zich gevleid dat ze er uit zijn gepikt en zo... Maar voor mij zit daar een serieus wrang smaakje aan en ik wil daar niet aan mee doen. Wanneer iets goed is zijn er genoeg mensen die er met plezier en uit zichzelf iets willen over schrijven. Ik wil niet gebruikt worden als deel van een marketingplan om iets beter te doen verkopen...

   Verwijderen
 3. Dat boek van Ann Vertriest is geweldig. Ik blogde er vorige week ook over. En ja, omdat IK dat wou, want het is gewoon een heel goed kookboek!

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...