dinsdag 18 september 2012

ik ging eens naar een rommelmarkt : poging 2 .....

Na een eerste vruchteloze rommelmarktzoektocht onlangs, kreeg ik het voorbije weekend een uitgebreide herkansing.
September is duidelijk de maand van de rommelmarkten !
Ik struikel er bijna letterlijk over !
Ik ging niet naar de gigantische jaarlijkse rommelmarkt in Mortsel : ik ben er ooit geweest, ze is fantastisch en een aanrader voor iedereen die dol is op ouwe rommel, maar ik wist het niet op voorhand en had er al andere gepland...
Ik ging ook niet meer naar de rommelmarkt - ze leek me ook gigantisch - waar ik toevallig voorbij fietste op de slachthuislaan in Deurne.
De rommelmarkt in de straatjes van Antwerpen Noord waar ik vorige week toevallig voorbij fietste heb ik wegens andere plannen ook gerateerd. Al kriebelde het wel heel erg om te stoppen en effe te snuisteren...
Maar die in mijn oude straat dit weekend, daar was ik wel bij.
En het was een goei !
Niet alleen omdat het een warm weerzien was met geliefde oude buren.
Maar ook door het aanbod.


Ge hebt in mijn ogen 2 soorten rommelmarkten : die waar standhouders staan die dat zeer regelmatig doen, soms zelfs spullen opkopen elders om op de rommelmarkt duurder te verkopen. Dat zijn de trendy rommelmarkten en daar is het moeilijk om betaalbare schatten te vinden.
Of je hebt er zoals die in mijn oude straat en omstreken waar de bewoners 1 keer per jaar met hun overbodig hebben en houden op straat gaan staan , waar mensen soms letterlijk hun kelders en zolders na 30 jaar of langer eens leeghalen en op straat zetten. Daar moet je zijn want daar zijn ware schatten te ontdekken.

Ik vind het heerlijk om tussen de hoop rommel waarvan je je soms afvraagt wat een mens bezielde om er ooit geld aan te geven dingen te ontdekken, vergeten pareltjes van schoonheid, waarvan mensen vergeten zijn dat ze er van kunnen genieten
En die door van eigenaar te veranderen op zo'n markt een 2de kans krijgen om te gloriëren.

Op die rommelmarkt vond ik bijvoorbeeld het volstrekt nutteloze - in mijn huishouden toch - maar zeer mooie romantisch mokkaserviesje van hierboven...
Voor 2 euro
Met de daarbij horende uitleg dat het niet compleet is ( er is nog maar 1 dekseltje bij dat zowel op de koffiepot - of is het toch voor thee ? - past als op de suikerpot ) , maar wel speciaal want ' elk onderdeel heeft een nummer en dat doen ze alleen bij beperkte edities ' . Ik ken niks van porcelein, geen idee of dat verhaal klopt en ik hier een voordelige  aankoop heb gedaan, maar ik vond het gewoon mooi.
De dikke buikjes, de speciale schattige pootjes , het tekeningetje en het binnenin in elk tasje voorkomende lieve bloempje
Helaas wat klein om een stevige tas thee uit te drinken, of zou ik dan toch beter ' op zijn engels ' gedistingeerd leren theedrinken ? Speciaal voor dit serviesje ?


Met de hoeveelheid kralen/knopen/draadjes enz die ik in huis heb, komen blikken dozen altijd van pas : 1 met een zwitsers berglandschap en het ander mét slot en met een tafereel in een kasteel...
Nog wat porcelein : een kannetje van melitta : wit aardenwerk en daarrond een zilverkleurig manteltje.
Ik viel ervoor, niks aan te doen...


Een limoengroene trui met flosjes aan de kraag en onderaan...
Voor een halve euro...


 Op rommelmarkten vind je soms de vreemdste dingen : honing, honingkoekjes en de bijen stonden er naast :) dat laatste heb ik maar niet meegebracht ;) .In de enige kraam waar ze knopen hadden, kocht ik deze collectie.
in totaal voor 7 euro
Niet goedkoop voor een rommelmarkt, maar absoluut spotgoedkoop in vergelijking met nieuwe knopen.
En ik vond ze zo schoon !
dat worden juweeltjes van juweeltjes ! ge zult wel zien !


Voor m'n nief lief een potteke voor tandenstokers.
Dat kon hij nu net gebruiken sé...
Voor 10 cent !
een hele stapel prachtige zakdoekjes met randje.
Volgens mij zijn ze handgehaakt, maar de meneer die het verkocht wist het niet.
Hij had ze lang geleden meegebracht uit Spanje vertelde hij.
Ik mocht ze allemaal samen kopen voor 1,5 euro!En een dag later trok ik met m'n lief ocharme naar een reuzerommelmarkt in het stadspark van Antwerpen.
Dat was er 1 van de categorie ' mensen die dat vaak doen '
Véél en veel groter dan de andere, maar ik vond er veel en veel minder toffe dingen.
Toch haalde ik nog dit uit een hoopje :Een grote bobijn met een soort van lintjesgaren op in het wit : 2 euro
en 4 dikke bollen katoen, lijkt me genoeg om een toffe sjaal mee te maken...een halve euro het stuk

en kommen...
3...
Ik heb er al héél erg veel...
Maar deze vond ik toch wel weer onweerstaanbaar .
Ik ben er net soep uit aan het eten en ze liggen heerlijk in de hand , zijn lekker zwaar en wat kleiner dan de meeste kommen die ik heb...
1 euro voor de 3 !
De herkansing was dus geslaagd ;)
En voorlopig kan ik er - m'n lief zal content zijn want hij vond het echt niet plezant :) - weer effe tegen...
Genoeg schatten gevonden om effe van te genieten!

9 opmerkingen:

 1. Geweldig!! Ben een beetje jaloers op dat serviesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja, mijn lief blijft op voorhand liever thuis, dus neem ik zijn moeder mee! Of zij mij natuurlijk. Maar wat een mooie vondsten zeg. Het servies doet me denken aan dat van oma en de knopen...olala!
  Groetjes Riri

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat is schatzoeken op rommelmarkten toch leuk! Het serviesje is zó leuk en de zakdoekjes en..en.... Gelukkig bezocht ik afgelopen weekend ook een rommelmarkt anders zou ik zo jalours zijn!
  Groetjes Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooooooooo, wat een schatten!!!!! Daar wordt een mens toch heel erg jaloers van! Dat servies zou best weleens veel meer waard kunnen zijn en die zakdoekjes..... smelt.....

  P.S. zou jij nog even willen laten weten welke foto je precies als kaart zou willen krijgen van mijn give-away? Jij hebt een paar nummers opgegeven, maar die nummers zijn nogal onbetrouwbaar. Dus graag even de naam van de foto doorgeven. Dan kan ik de foto's gaan laten afdrukken. En aan de kaarten gaan beginnen. Alvast bedankt.
  En ik blijf je blog lezen. Heerlijk. Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh geweldig, die kopjes zijn zo mooi! Dat is toch echt de topvondst van de dag, vind ik! Goe gedaan jom!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Underbar blogg! Jag älskar verkligen det du dela koppar i den här bloggen och verkligen vackra koppar. Jag uppskattar dina ansträngningar. Tack för att vackra blogg med oss.

  rommelmarkten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vertaling : Prachtige blog! Ik hou echt van dat je kopjes delen in deze blog en echt mooi koper. Ik waardeer uw inspanningen. Bedankt voor de mooie blog met ons.

   Verwijderen
 7. Zeer leuk artikel om te lezen! Ik bezoek ook al eens graag een rommelmarkt op een zonnige zondag.
  Daarbij maak ik gebruik van de website https://rommelmarktpunt.be/. Zeer overzichtelijk en je vindt er alle nodige informatie vlotjes terug!

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...