woensdag 11 juli 2012

over een ' wat zie ik er toch vreselijk uit ' - bui en hoe die toch nog op de achtergrond verdween...

Ik moest...
écht!
Ik moest me in het strijdgewoel van de solden begeven want er scheurde weer een broek en ik had dingen nodig om op al die rokjes te dragen die ik ongetwijfeld deze zomer nog ga maken - beginnende met morgen ( nu eigenlijk want ik schrijf dit gisteren )  -  en ... het moést gewoon écht nog eens....

De tijd dat winkelen plezant was ligt ondertussen al een paar jaar achter me : het gevolg van het steeds minder voldoen aan de maintream standaardconfectiematen
Maar de laatste jaren lukt het me toch wel redelijk goed om me op voorhand mentaal voor te bereiden op de ellende die me te wachten staat
Meestal valt het dan uiteindelijk reuzegoed mee .

' Me' , zeg ik dan...
' Me', je bént geen 25 meer, je hébt nu eenmaal geen 38 meer en  nee, dat zal niet meer veranderen.
En je bént toch nog mooi genoeg en je mag er wezen en je weet dat je te zwaar bent en je gaat dus niet verschieten als je in de spiegel kijkt, je gaat je niet ergeren als je niet direct iets vind, je gaat geen verkoopsters naar de keel vliegen, geen huilende en jengelende kinderen omver duwen en niet gillen...
Je blijft gewoon zen, je maakt je niet druk en probeert te genieten...

Soms werkt dat...

Vandaag wat minder...
Of toch niet heel de tijd...
Want deze keer had ik niet zoveel geluk en vond ik toch niet echt wat ik zocht.
Ik kocht wat t-shirts die eigenlijk niet echt mooi zitten maar wel een vrolijk kleurken hebben, vond een broek die heerlijk zit maar zo dun is dat ze wellicht de zomer niet overleeft, vond een hemdbloesje dat ook wel min of meer  past precies maar wat saai is, kocht een retrotuniek waarvan ik nog altijd niet weet of ze me staat en zag mezelf keer op keer in onflatteus  fel licht in  te kleine of te grote of allebei tegelijk onflatteuze kleren murwen en zag telkens een lijf dat ik niet wil hebben.
ge kent dat wel zekers ... ?


Een huilbui nabij  ( grapje. Maar toch niet helemaal : ik heb dat echt eens gehad : midden in H&M : genant dat dat is  ! ) probeerde ik vervolgens  ook nog eens met de moed der wanhoop want wetende dat dat de vorige winkelronde helemaal niet gelukt was een passende  BH te vinden...
Da's mijn ' zwart beest ' , passende BH's vinden....
Ik ben nochtans echt niet abnormaal...
De meeste BH's zijn dat wel ;)
Maar deze keer had ik geluk...
Een vriendelijke verkoopster die ik wat onzeker aansprak met de vraag ' ik zoek een BH  maar ik weet mijn maat eigenlijk niet en er mag niet zo van die vulling inzitten '  slaagde er in om in haar lingeriewinkel die éne BH te vinden die me perfect past !
Ik was al helemaal in jubelstemming en helemaal klaar om er ineens een hele lading in te slaan, maar helaas was dat écht de enige van heel de winkel die paste.
Toch kon ik die vriendelijke madame wel rond de hals vliegen en ik heb ze dan ook uitgebreid bedankt en uitgelegd dat ze mijn dag had goedgemaakt ;).

Toen moest ik nog schoenen hebben..
Ik heb er al 5 jaar geen meer gekocht wegens een voorraad waar ik nog effe mee verder kon.
Maar die voorraad begint uit te dunnen
En in mijn zoektocht naar sportieve makkelijke schoenen, én iets voor onder een rokje met een hakje maar geen beenbrekende stelten of wat sandaaltjes zag ik redding nummer 2 staan...


Ik heb helemaal geen enkellaarsjes nodig 
Zeker niet in de zomer...
Maar zo'n coole rock&roll-laarsjes !
Dat kon ik toch niet laten staan ! 
En toen dacht ik in mijn eigen : als ik deze aan heb, ziet niemand nog hoe ik er verder uitzie want ze zijn gewoon supercool !
Iedereen kijkt dan gewoon naar mijn voeten ! 
halleluja !

Dé oplossing dus !
En dé troostkoop dus ;)
En ik ben er superblij mee !


En toen nog deze veel te dure ( want dat is altijd te duur ) fles parfum erbij die ik mezelf al jaren geleden had beloofd en sebiet nog wat reacties van jullie waaruit blijkt dat jullie me echt wel fantastisch vinden, ongeacht de hoeveelheid blubber en rondingen ;) - en de dees heeft weer het gevoel dat ze toch nog onder de mensen kan komen!!!En nu heb ik genoeg shoppingtrauma's van me afgeschreven :
mijn breiwerkje roept !

16 opmerkingen:

 1. Oh, ik herken dat zó. Bij mij gaat het zelfs zover dat ik vaak postorder bestel (La Redoute) omdat ik dat dan rustig thuis in de beslotenheid van mijn eigen kamer kan passen. Al moet ik zeggen, ik was vorige week met dochter in Maastricht en liet me door haar overhalen om een paar dingen te passen, sommige vielen zo tegen dat ik toen ik er nog maar half in zat, het alweer uit wou hebben, maar ik heb toch ook een paar mooie spulletjes gevonden. En dat is dan toch ook weer fijn.
  Die laarsjes: super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zou niet weten welke maten ik moet bestellen in postorderbedrijven voor kleding want dat verschilt nogal van model tot model bij mij. Maar ik snap je ;)

   Verwijderen
  2. Oh, maar ik bestel soms bv een broek in drie maten omdat ik twijfel. Dat is juist het voordeel. Soms bestel ik wel tien dingen en hou ik er uiteindelijk eentje over, de rest stuur ik terug, kost je niks en je betaalt nadien alleen wat je houdt.

   Verwijderen
 2. Weet je wat ik nooit begrijp? Waarom maken ze in die pashokjes altijd van dat vreselijke licht?? Een heel felle spot van bovenaf laat echt alle bubbels en bobbels zien! Als ze nu eens een mooi zacht licht zouden laten schijnen, dan zou er zoveel meer worden verkocht, lijkt mij!

  En die laarsjes zijn echt heel cool, maar ik geloof niet dat ik ze (nog) zou durven dragen, daarom : chapeau voor jou!

  Fijne dag verder,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
   Dat was exact de moment dat de moed me in de schoenen zonk : ik maar denken dat ik weliswaar te zware maar goed gespierde stevige benen had ... En toen stond ik in zo'n pashokje met felle spot van bovenuit en overal spiegels....

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar. Ik heb ooit in een pashokje van Zara gestaan met een jurk over mijn hoofd getrokken, die halverwege bleef steken en die niet meer heen en weer wilde. Benauwd dat ik het had.
  Ik begrijp niet waarom het licht in pashokjes zo onflatteus is. Mocht ik ooit een kledingwinkel krijgen dan maak ik pashokjes waar vrouwen graag in komen.
  Heel leuke foto's bij dit prachtige verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan mij voorstellen dat het niet gemakkelijk is! Ik ben blij voor u dat je toch nog dingen gevonden hebt waar je je goed in voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, ik lig echt helemaal dubbel hier! Zoooo herkenbaar!! Ik ben ook meerdere malen 'vast' komen te zitten in een of andere onflatteuze jurk en heb me zo vaak staan ergeren over het vreselijke licht in pashokjes! Erger nog: het lijkt wel of er steeds meer winkels bijkomen die helemaal geen spiegels in de pashokjes hebben, zodat je wel naar buiten MOET komen... En dan heb je iets aan waardoor je op een aardappel lijkt en dan komt zo'n zestienjarige naar je toe om te zeggen dat het fantastisch staat... Tja, je zult er wel voor betaald krijgen, denk ik dan maar ;) Mooi verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé wat herkenbaar :p Wurmen en zweten in te kleine pashokjes (of is het mijn 13kg overwicht die de wereld kleiner doet lijken ?) om daarna met lege handen huiswaarts te keren omdat niets me past/staat . Soms, heel soms, vind ik iets fantaaaastisch en duur . Had ik dus evengoed kunnen kopen buiten het strijdgewoel van geobsedeerde koopjesjaagsters ! Een tip : ik hou mooie dingetjes netjes bij en met veel geduld, breekt dan soms een periode aan dat ik kan zeggen "he, dat bloesje met die bollen welke ik 20 jaar geleden droeg, is terug in . Is dat ff geluk hebben zeg" ;)
  Mooie laarsjes Mieke !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een parfum kan altijd troost bieden op zo'n moment. Guerlain heb ik ook nog gehad met een kiwigeur. Tot Gaëtan hem had omgestoten en héél de badkamer naar kiwi geurde....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi, herkenbaar. Al kom ik nu met de kids niet echt meer toe aan shoppen, dus ik koop eigenlijk alles online, behalve beha's dan.... ook zoiets... maar ik heb nu 1 merk dat altijd goed zit en een goede winkel waar ze me helpen...
  Maar die laarsjes man man man, dat is echt zooooo'ne superkoop!!!! (en ik heb u al 'live' gezien, en ge zijt een schoon madam, dus maakt u daar maar geen zorgen over!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooooh, zalig geshopt zeg!!! Als ik ondergoed moet shoppen (of bikinis) kan ik ook wel janken en wanhopen!! Ik vind die sandaaltjes in de eerste foto helemaal leuk. En ik ben benieuwd wat je breiwerkje wordt!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. super coole laarsjes, onder een knielange rok/jurk.. super gewoon
  en wat je confectiematen betreft, elke maat is een confectiemaat hoor :-).. alleen moet je de juiste winkels vinden.. ons mama heeft zo ook enkele maatjes bijgehouden met de jaren en met haar ga ik winkelen in de "Paprika (http://www.paprika-shopping.be)". Daar heeft ze terug een "S" ipv "XXL".. heerlijk shoppen hoor dan.. en heel mooie, flatteuse, moderne kleding.. ze gaat er elke keer vrolijk buiten.. kwestie van je shoppingtrauma weg te werken, dat had zij ook.. zeker eens proberen.. don't worry, be happy girl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, zo herkenbaar. Ik pas al niet eens meer dingen in pashokjes. Ik koop iets, neem het mee naar huis, pas het daar in alle rust en als ik het niks vind, breng ik het terug. Als dat niet kan, koop ik het gewoon niet.
  En die laarsjes vind ik heel gewaagd hoor. Die zou ik niet aan durven te trekken. Dus wie weet leiden die inderdaad de aandacht van de rest af. ;-)
  En dat in combinatie met een stralende persoonlijkheid doet elke vetrol verdwijnen. (haha, that's my wishful thinking)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. We gaan volgende keer gewoon lekker samen naar de solden, want ik ken dit verhaal ooohhhh zoooooo goed! :-) Kunnen we samen uithuilen/lachen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...