Sorry mensen, ik doe niet mee met de huidige vege-hype... .
Niet dat ik niet hou van vegetarische gerechten.
Ik eet altijd al regelmatig vegetarisch.
En ik heb ook niks tegen hypes.
Maar da's gewoon niks voor mij ;)
Voor diegenen die ook niet mee doen heb ik een lekker vleesreceptje ;).
Mijn eigen huisgemaakte wienerschnitsels.
Dat is zoveel lekkerder als je het zelf maakt !
Echt!
En het is - weeral - niet moeilijk.
Al geeft het wel wat extra afwas.
Maar in deze moderne tijden hebben jullie ongetwijfeld allemaal een afwasmachien en dan geeft dat niet.
( ik niet trouwens. snif ! Geen plaats ! snif ! )
Dit heb je er voor nodig :
- kalfslapjes
- bloem
- ei ( voor 2 personen is 1 ei genoeg, voor meer : 2 eieren )
- paneermeel
- pezo
- citroen
- boter
- 3 bordjes
- een hamer of patattenpureestoemper
- keukenfolie
Zo maak je het
1. wikkel een kalfslapje in een stukje huishoudfolie en klop er eens flink op met een hamer of de pureestamper.
Herhaal dit met elk stukje vlees en gebruik dan liefst elke keer hetzelfde stukje huishoudplastiek....
Het milieu hé...
Het is de bedoeling dat die lapjes veel dunner worden namelijk...
Maar het lukt ook allemaal als je deze stap overslaat zenne...
2. kluts het ei in een bord, lepel wat bloem in een ander bord en giet wat paneermeel in het derde bord....
Tip : doe alvast wat kruiding bij de bloem : peper en zout dus . En andere kruiden mogen ook als je daar zin in hebt...
3. haal je stukje vlees even door de bloem
4. haal het vervolgens door je eimengsel
5. en tenslotte ook nog eens door het paneermeel.
6. Het is de bedoeling dat je het onmiddellijk bakt.
Als je dat op voorhand doet, wordt dat paneermeel een plakkerige pap en da's niet lekker meer...
Zorg dus dat je een hete pan met een klont boter klaar hebt staan en laat het vlees daarin lekker goudbruin knapperig bakken
Ik vind dat lekker met druppeltjes citroensap erover gesprenkeld...
Ik vermoed dat dat ook kan met varkensvlees en zelfs met kip, maar eerlijk is eerlijk : dat probeerde ik nog nooit...
Mijn schoonmoeder was een Oostenrijkse. Die kunnen dat als geen ander...Waar wij één schnitzeltje eten, serveren zij een hele schaal vol en mag je je helemaal klem eten! NOFLIK weekend!
BeantwoordenVerwijderenIk ben niet zo'n fan van lappen vlees op mijn bord, maar een schnitzel kan er af en toe best in ;-)
BeantwoordenVerwijderenHmm, lekker! Ik ben ook een vleesliefhebber hoor. Doe er mij maar twee voor vanavond (ieder één).
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Mrs Busy