donderdag 24 november 2011

voor de belgjes : oproep 2 december 2011

Op vrijdag 2 december organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een nationale betoging/staking.
En ik denk dat dat hoogdringend nodig is!citaat uit de oproep voor de betoging : 

' De financiële markten slaan volledig op hol. Ze hebben ons in de miserie gestort. Ze steken ons in de schulden. Na vette dividenden en schandalig grote bonussen, blijven ze maar doorgaan en vragen ons de rekening te betalen. Voor hen garantieplannen, voor ons bezuinigingsmaatregelen? Geen sprake van! Er zijn rechtvaardige alternatieven


Ik ben het daar volmondig mee eens !


Daarbij aansluitend vind ik onderstaande  een interessante grafiek ...
Die maakt voor mij duidelijk dat ook  op vlak van de regeringsonderhandelingen in België de noodzaak tot een sterk signaal vanuit de bevolking nodig is ...
Want blijkbaar : hoe langer de onderhandelingen duren, hoe onrechtvaardiger de voorstellen worden en hoe meer de minst kapitaalkrachtigen in de samenleving moeten opdraaien voor de  problemen die ze niet zelf mee hebben veroorzaakt....  
Ik wil in een sociaal land wonen .... 
Het feit dat deze keer de liberalen de onderhandelingen hebben geblokkeerd voorspellen op dit vlak niet veel goeds...

Soit, ik denk dat ik er al eigenlijk niet meer moet bij zeggen dat ik er zeker zal zijn ;).
U ook ? info in een leesbaar formaat over de staking/betoging, oa over vervoer van en naar brussel,   vind je oa hier .

9 opmerkingen:

 1. Zeker weten ....dringend nodig hier in Belgie ....

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't is me hier een zootje!
  ik kom niet snel de straat op, zelfs al is het voor het goede doel, maar ik zal duimen voor alle moedigen (moet trouwens werken op 2 december en kan daar echt niet aan onderuit). Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien eens allemaal nadenken...vakbonden vertellen ook niet altijd alles en sluiten soms ook in het nadeel van werknemers deals af met werkgevers.

  Ik denk dat gezond verstand ons werkende mensen veel verder zal brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ anoniem : er gebeuren zeker dingen die niet kunnen vanuit de vakbonden : ze verdedigen niet altijd even goed de belangen van de werknemers en mensen die leven van een vervangingsinkomen. Maar ik ben blij dat ze bestaan want we zoudengene rechten en sociale zekerheid hebben zonder ze . En ze zijn nog altijd broodnodig want ze beschermen ons tegen nog meer sociale afbraak.
  Mijn gezond verstand zegt nav de coalitiebesprekingen en vooral het luikje rond besparen dat deze betoging - en liefst nog zeer veel meer en massaal protest - geen seconde te vroeg komt !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel plezant dat de mense die verantwoordelijk zijn voor deze plannen getroffen worden door deze staking...
  Ah nee, oeps, noch de bedrijven waar die stakende mensen werken, noch de mensen die afhankelijk zijn van die bedrijven of openbare diensten hebben ook maar iets te zeggen gehad in heel dit verhaal.

  Maar de mensen die getroffen worden zijn die mensen die wel willen gaan werken. of de mensen die afhankelijk zijn van de mensen die gaan staken.

  Alle respect voor mensen die vinden dat de besparingen verkeerd gebeuren, maar een algemene staking zal weinig uithalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ga maar staken dan hebbe wij geen sgl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. euh... wat is sgl ? kan iemand me dat uitleggen ?

  @ anoniem nr 2 : Het is de bedoeling om aan onze regering een signaal te geven dat de mensen het beu zijn om op te draaien voor een crisis waar ze niet verantwoordelijk voor zijn. In tijden van crisis is het nodig dat de overheid de gewone mensen die daar het slachtoffer van dreigen te worden extra beschermd. Nu gebeurt het omgekeerde : het geld wordt geschermd, en de mensen die die bescherming nodig hebben mogen daar voor opdraaien....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zouden we er beter eens allemaal onze schouders voor ene keer niet onder steken. Nu er enige vooruitgang is voor een betere toekomst , terug de boel platleggen. Niemand in heel europa ,zelfs de gehele wereld, kan eronderuit. Als ik denk aan de volgende generaties is het volgens mij hoog tijd om verder te gaan ipv weeral alles plat te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ anoniem nr 4 : het probleem is juist dat we er NIET met zijn allen onze schouders onder zetten. Dat doen alleen de werkende mensen en de mensen die van een vervangingsinkomen leven. Diegenen die de crisis hebben veroorzaakt en écht goed in het geld zitten - en nu meer dan ooit danzij de crisis - massa's winsten bijeengraaien doen dat niet. Zeker niet met het huidige besparingsplan dat op tafel ligt...

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...