donderdag 16 juni 2011

lekkere zomerse salade met kip

Ik eet veel salades in de zomer en sinds enkele jaren is dit verfrissend exemplaar 1 van mijn favorieten...
Ik verzon dit recept niet zelf, het komt uit mijn absolute favoriete kookboek : ' big book of basics' .


gouden tip : Moest je van plan zijn  om het ook aan te schaffen, raad ik je dit adresje aan ....
Het is voor mijn doen namelijk een duur boek : ik betaalde het altijd al - ik deed het al vaak kado - meer dan 30 euro en daar koop je hetzelfde boek voor ongeveer de helft van de prijs ;)
Dit kookboek is ingedeeld per hoofdingrediënt .
Het bevat per hoofdingrediënt een aantal zeer diverse recepten en er staan ook nog verwijzingen bij naar gerechten in het boek waar het ook in zit.
Ik heb er al zoveel lekkers uit gemaakt !
Niet te doen, zo lekker !

Onder andere deze in huize ' me' klassiek geworden kipsalade met fruit en currydressing

En ik ga jullie laten delen in het genot zodat het ook bij jullie een klassieker wordt.
Ge zult wel zien !


je hebt nodig ( voor 4 personen )  :

- kippenbouillon
- 500 gr kippefilets ( en ik vervang dat altijd - wegens te droog - door kippeboutvlees )
- 2 stronken witloof of radicchio ( ik gebruik altijd witloof )
- 1 rijpe peer
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gr witte druiven
- 100 gr kleine blauwe( oeps, ik heb het met rode gedaan )  pruimen of een bakske braambessen  (of alletwee )
- 100 gr yoghurt
- 2 eetlepels appelsap
- 1 theeleppel currypoeder
- zout
- peper
- versgesneden bieslook ( dju ! dat ben ik vergeten ! )


hoe maakt ge het ?

- Breng de bouillon aan de kook en laat de kipfilets of - boutvlees er 10 minuten zachtjes in meekoken.
Als je daar de tijd voor hebt, laat je de kip in de bouillon afkoelen.
- snij het witloof of de radicchio in reepjes
- schil de peer en snij ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap
- was de pruimen, snij ze in 2, haal de pit er uit en snij ze in stukken
- was de druiven en snij ze in 2
- was de bessen
- snij de kip in reepjes of stukjes
- gooi alle stukjes fruit, witloof en kip in een kom en rommel door elkaar.
- Meng de yoghurt met de mayo, de curry, het appelsap, en peper en zout en giet het mengsel over de salade
- versnipper de bieslook er over
- dit is superlekker met een stuk frans brood !

smakelijk !

12 opmerkingen:

  1. Ik ben ook een salademadam en dank je wel voor de tip van het boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me heerlijk, nu nog evn een bijpassend weertje graag..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor de tip! Salades zijn super lekker. Ookal ben ik meer van vega, deze ziet er super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, ik wist nog niet wat ik vandaag zou gaan eten; ik ga je favoriete salade maar eens uitproberen!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ja, da gaan we hier ook eens proberen, leest al heel lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er superlekker uit. Ik vind de combinatie van hartig en zoet zoiezo heerlijk. Heb er meteen een printje van gemaakt...en nu de salade nog maken natuurlijk.

    Groetjes,
    Sonja.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh ziet er heerlijk uit! Ga ik even onthouden ;O)
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, da's lekker! Ik ga trouwens ook even neuzen in je Etsy winkel. Ben gek op die kleine bellen! Ik heb geen Paypal (vooralsnog), dus ga even vogelen om te zien of ik ook op een andere manier kan betalen ;-)
    Fijn weekend, Esther.
    (PS. Bedankt voor het plaatsen van het linkje naar mijn Give Away!)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het boek is zeker een aanrader. Wij eten er ook vrij geregeld een (overheerlijk) recept uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mmmmm, that looks delicious! It's making my mouth water ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...