donderdag 11 november 2010

ik heb fotopostkaartjes laten maken...

Ik dacht bij mezelf : ik krijg nogal wat complimentjes hier en daar over mijn foto's, als ik er nu eens iets meer mee doe en dus besloot ik om er 5 uit te kiezen en er kaartjes van te laten maken.

Geen kerstkaartjes trouwens, want heel eerlijk : ik ben al kerstmoe : het is overal 1 en al kerst en dat al weken lang en we zijn nu pas november  :-o !
Gewoon kaartjes met een mooie foto die voor allerlei gelegenheden kunnen gebruikt worden.

Dus ik op zoek naar een website waar ik kaartjes zou kunnen laten maken,  10 stuks van elk, liefst dubbelgeplooid, de foto helemaal op de voorkant en geen extra tierlantijntjes, betaalbaar en degelijke kwaliteit...

Dat bleek nog niet zo makkelijk. er zijn namelijk wel heel veel sites waar je vanalles kan laten doen met je foto's, maar vaak moest dat ineens in grote hoeveelheden, ofwel was het erg duur ofwel kon dat alleen in een bepaalde lay out en niet met gewoon alleen een foto.
Uiteindelijk viel mijn keuze op http://www.foto.com/ . Ik liet er eerder al foto's afdrukken en die waren redelijk van kwaliteit en bij hen was het betaalbaar en mogelijk in kleine hoeveelheden.

Dan moest ik foto's uitkiezen en dat was nog niet zo simpel. Van 3 was ik al op voorhand zeker, maar de andere 2 hebben wat langer wikken en wegen nodig gehad.

Ik laadde ze op en toen werd ik weer met een probleem geconfronteerd : blijkbaar gaan fotoafdruksites ervan uit dat mensen geen goeie foto's kunnen trekken en er valt altijd automatisch een kader weg van je foto. En als je zoals ik van jezelf al probeert een foto goed te kaderen , verminkt dat je beeld ...

In de loop van de week zijn ze aangekomen en ik heb ze effe ingescand en de originele foto er onder gezet... :

kaartje 1 :
originele foto 1 :

Ik had ze nog niet zo naast elkaar gezien en ik vind de kwaliteit van dit kaartje  nu meer tegenvallen dan ik dacht. Ik had de indruk dat het kaartje minder scherp was dan de foto en dat wordt nu wel heel erg duidelijk, maar ook de kleuren zitten niet zo goed vind ik... En het deel dat weggevallen is valt hier alvast op

kaartje 2 : 


originele foto 2 :
Ook hier zijn de kleuren op het kaartje minder helder, maar eigenlijk vind ik het wel geslaagd. ( al staan de foto's elk in een andere richting zie ik nu ;) )

kaartje 3 :

originele foto 3 : 


Hier stoort de extra uitsnijding op het kaartje me echt : vooral aan de onderkant... Maar de kleuren zijn hier dan wel weer goed...

kaartje 4 :


originele foto 4 :


van deze ben ik erg content !

kaartje 5 :

originele foto 5 :

en hier stoort het uitknippen van de foto op het kaartje me nog het meest, vooral aan de zijkanten...Ik ben niet geheel ontevreden, maar ook niet 100% content. Ik heb voor 10 keer 5 kaartjes ( met gewone witte enveloppe er sowieso bij ), afmetingen 10 op 15 en dubbelgevouwen op mat papier net geen 59 euro betaald ( verzendkosten en een promotie inbegrepen ). Da's 1,18 euro per stuk.

Soit, ik wilde dat als experiment eens doen. Maar ik wil toch beter en vraag me af of jullie tips hebben hoe dat beter en eventueel goedkoper kan ?  Hebben jullie dat al eens geprobeerd en wat waren jullie ervaringen ? Waar hebben jullie dat dan laten doen ? En hoe kan ik vermijden dat men er zo'n deel van afknipt ?  En wat vinden jullie zelf van deze kaartjes ?

12 opmerkingen:

 1. Dag Mieke, Ik ben mezelf net door de handleiding van de Nikon D5000 aan het werken en was deze week net aan het experimenteren met White Balance. Ik vind die kleuren niet noodzakelijk slechter. Die van die natte hersftbladeren bv. zie je het water veel duidelijker op de kaart. Het afknippen, daar heb je gelijk in, maar de kleuren vind ik goed. Ik vind het trouwens een uitstekend idee. Ik zoek toffe ideeën voor de diplomatic spouse charity volgend jaar en dit gaat op mijn lijstje! (En ik wil hieronder een Nigeriaanse vlag zien verschijnen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben vorig jaar bij extrafilm kaarten laten maken met onze poes erop. De kwaliteit van de kaart was ok maar de foto was te donker afgeprint en dus ook een tegenvaller. Voor mijn ouders die bedankkaartjes moesten hebben met foto erop,zijn we naar een plaatselijk kopiecenter geweest en dat was wel in orde, prijs kwaliteit waren eveneens in orde.En de pesoon die ons hielp had inzicht en je kan direct bedenkingen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, ik was je nog vergeten zeggen dat ik vooral fan ben van het slakje en het klavertje.Heel knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ karine : oeps, geen nigeriaanse vlag... ! Ik denk dat dat ding niet echt goed werkt want ' achter de schermen ' zie ik ook vanwaar mensen komen en dat is anders dan op dat flagcounterding... Ik zal eens kijken of er daar een nigeriaanse vlag bij staat. Misschien doe ik het er wel af ;-)...En je hebt gelijk : die met de herfstbladeren en ook de slak zijn wel goed van kleuren. Maar die paarse... Het is dus blijkbaar erg wisselvallig...
  Ik ben benieuwd naar jouw foto's !

  @ marina : merci voor de tip : ik ga eens informeren bij een copycenter, daar had ik nog niet aan gedacht !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik vind je foto's mooi maar de kaartjes soms wat minder (vooral de bovenste en de onderste).
  Wij hebben zoiets ook ooit gehad met kerstkaartjes, eerst zelf een leuke uitsnede gemaakt en bij het eindproduct viel er heel nog heel veel extra weg. Jammer.

  Ik heb zelf heel goede ervaringen met de (visite)kaartjes van MOO: zij laten heel duidelijk zien wat er weg zal vallen dus kan je zelf je ontwerp daarop aanpassen. Postkaarten heb ik nog niet van ze geprobeerd maar misschien is het het proberen waard (en ook niet te duur met ongeveer 80 cent per stuk exclusief verzenden): http://uk.moo.com/products/greeting-cards.html
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. die slak is fantastisch ! k Vind jouw foto's idd scherper en beter gekaderd, maar wel een leuk idee, die kaarten

  Chris V.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Thank you "me" for visiting my blog :)
  Have a nice evening!
  Angie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Psssssst, blaas die kaarsjes maar uit.... en kom eens kijken op mijn blogje!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi, ik bestel altijd bij Vistaprint, ook niet latijd 100% tevreden, maar als je goed de aanbiedingen gebruikt dan betaal je bij 4,50 voor 10 dubbele kaarten met envelop (foto voorop en evt. zwart-witte bedrukking achterop). Daar komt dan nog 1-malig 2,50 voor het uploaden van de foto bij (ook met kortingaanbieding). Als ik 5 ontwerpen wil dan bestel ik los 5 keer om 5 keer van de 'alleen verzendkosten' aanbieding gebruik te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bobbeez, daar heb ik overgekeken dan want ik heb daar net adreskaartjes besteld. Ik ga er nog eens kijken ! Merci voor de tip want zij doen inderdaad vaak promo's!.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gefeliciteerd met het winnen van die mooie tas!!

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...