woensdag 27 oktober 2010

nostalgie in de boekenkast : mijn poëzie-albumsIn mijn boekenkast staan al zeer lang 2 oude boekjes : poëziealbums... Voor de jongeren ( is iedereen onder de 40 dus :-))) )  onder ons : dat zijn de voorlopers van de ' vriendschapboekjes' : vierkante boekjes met lege bladeren die je aan vriendjes en familie gaf en waar die dan iets in moesten tekenen en/of schrijven.

Eigenlijk vind ik dat een tof concept, want als ik er nu - 35 jaar later - in terugblader, geniet ik daar erg van.
Er staan tekeningen in van ' volwassenen ' rondom mij, zoals deze :ook de kinderen konden er wel wat van :Ik ben mezelf nu aan het afvragen : zou dat iets zijn dat nu nog werkt ? stel : ik schaf me een schrift aan met lege blaadjes : zou ik dan mensen bereid vinden om daar iets moois in te tekenen of schrijven ?
Wat denken jullie ? Zouden jullie dat doen ?


En  hebben jullie trouwens zelf ook nog zo'n album in de kast liggen ?

9 opmerkingen:

 1. Dit is dan nog een 'moderne' versie poëziealbum voor de 55+ sers dan ;-) maar wel heel schattig en persoonlijk met al die tekeningen!
  'Onze' tijd werden er poëziealbum-plaatjes gebruikt, vaak met veel glittertjes erop en afbeeldingen van kabouter Prikkebeen, de nu nostalgische oude afbeeldingen van kindjes met een beestje of sprookjes figuurtjes enz.
  Ik zag trouwens dat de Bruna weer poëzie-plaatjes verkoopt dus het zal wel weer teruguit een 'goed' gebruik gaan worden.
  Ik zou er zeker in gaan schrijven als iemand het me aanbied, ik vind het nog steeds erg leuk.

  groetjes van Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik heb er zelfs 2! 1 voor de schoolvriendjes en vriendinnen en 1 voor de familie. Ik vond het zo zonde als ik 'm kwijt zou raken. Gelukkig is dat niet gebeurd.
  En wat was je altijd weer benieuwd om te kijken wat voor plaatje de schrijver ervan had gemaakt!

  Als iemand mij zou vragen erin te schrijven zou ik dat zeker doen en een plaatje ervan maken!

  Groetjes Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohw wat leuk! Toevallig kwam ik de mijne pas geleden weer tegen. Ik was aan het opruimen en tussen alle rommel vond ik mijn "Poesiealbum". Ik ben lekker tussen de rommel gaan zitten en heb echt genoten. Bij mij staan er niet zoveel tekeningen in maar veel poezieplaatjes. Een tekening en gedichtje blijft me altijd bij, die van mijn Oma! Wat heerlijk om haar handschrift weer even te zien...

  Groetjes San

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, ik heb er ook nog: enkele met tekeningen (van toen ik kind was) en een met teksten en gedichten (van toen ik de tienerleeftijd bereikte)en ik ga er zo meteen ook weer even in bladeren, want dat is al zo lang geleden. Dank je voor het idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk!
  ik heb vroeger ook altijd zulke boekjes bijgehoden.
  als ik erin teruglees, zie ik ook van die kindertekeningetjes, leuk om terug te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super! Ik ben 25 en ik heb dat toch ook gehad hoor! Alleen een beetje spijt dat ik er geen volwassenen in heb laten tekenen, wat een pareltjes :) Eigenlijk zou ik eens opnieuw eentje moeten nemen en hem aan mijn leerlingen meegeven (geef Nederlands en Engels op een kunstschool), DAAR zouden pareltjes instaan! Misschien nog wel een idee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. This is wonderful! I had one of those in Germany when I was a child. As you know, I made a new blog about that and I'm glad to discover other blogging buddies having had that custom too...what a fun post. Love those two monkeys drawing LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yes, I would definitely do that! I would consider it an honor for someone to ask me to write and draw in their Memory Book.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er 25 euro + verzendkosten voor over.

  BeantwoordenVerwijderen

xxx !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...