ge kunt echt van alles soep maken, ook van sla.
En in het midden van de zomer , als de salaat bijna verniet is in de winkel, is dit een bijzonder profijtig soepke !
Al jaren maak ik deze soep regelmatig met spekreepjes, maar ik had nog wat rivierkreeftjes over van de eerste salade die ik maakte uit het lekkere boek van photo-copy en dacht dat dat ook wel zou passen bij slasoep.
En dat bleek een goed gedacht want het was heerlijk !
ingrediƫnten
- 1 ( of 2 ) krop sla
- kippenbouillon
- een teentje look
- een ui
- wat zure room
- een handjevol erwtjes uit de diepvries
- een eetlepel verse dragon
- 1 aardappel
- beetje olie of boter
zo maak je het :
- schil de aardappel en snij hem in blokjes
- schil de ui en snij hem in stukken
- pel de look
- laat de vetstof warm worden en fruit de ui en de aardappel lekker bruin ( en dat ruikt zo lekker !!! ) Knijp de look er ook bij maar zorg er wel voor dat hij niet aanbrandt.
- voeg de kippenbouillon toe. Ik gebruik bouillonblokjes en kook alvast een pot heet water met mijn waterkoker en giet dat er dan bij...
- laat dat allemaal een kwartier koken, tot de ui en de aardappel zacht zijn
- ondertussen was je de sla en snij je hem in stukken, dat moet niet te fijn zijn...
- na een kwartier koken mogen de sla en de verse dragonblaadjes erbij
- Die moeten echt niet lang koken, na een minuut of 3 mag je dat allemaal al mixen !
- Nu mogen de erwtjes er bij, laat de soep koken tot de erwtjes ontvroren zijn
- dien op en geef er een potje met zure room en wat rivierkreeftjes bij.
variaties :
- je kan er ook spekreepjes bijdoen, maar die moet je dan wel meekoken . Ze kunnen er bij samen met de erwtjes, of je bakt ze effe krokant in een pan.
- gebruik groentebouillon en laat de rivierkreeftjes achterwege en je hebt een vegetarisch soepje
- hou wat slareepjes apart en gooi ze er helemaal op het einde in voor wat meer ' textuur ' in je soep .
Ik krijg er gewoonweg honger van.....ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen:)