Dit is een snel, simpel, goedkoop en lekker receptje met weinig afwas.
WAT HEB JE NODIG ?
- 1 teentje look
- 1 ajuin
- wat boter en olie
- diepvrieserwten
- verse dragon, een soeplepel of zo
- spek
- gekookte koude aardappelen
tip : om lekkere gebakken aardappelen te maken, gebruik je best aardappelen die al gekookt én afgekoeld zijn !
- eventueel nog wat restjes groenten
- een halve krop sla
- best 2 pannen
HOE MAAK JE HET ?
Pel en snipper de ui.
Pel en pers het teentje look.
Dan mag je dat allemaal in een pan gooien met wat hete boter en olie.
tip : Om lekker gebakken aardappelen te bakken gebruik je niet alleen afgekoelde gekookte aardappelen, maar bak je ze ook in een mengeling van echte boter met olie ( bijv arachide ). Da's een tip die ik eens kreeg van een kok...
Snij het spek in blokjes. Ik gebruik graag van die dikke sneden gerookt spek
Zet een andere pan op het vuur en bak daarin de spekjes lekker krokant.
Ik doe dat liefst in een aparte pan omdat je zo het spekvet van het vlees uit je gerecht kan houden: da's wel lekker, maar ook erg vet namelijk.
Als je een anti-aanbakpan gebruikt moet je geen vetstof gebruiken om je spek te bakken.
Als de aardappelen bruin en krokant beginnen te worden, mogen de erwtjes en de dragon mee in de pan.
Heel lang moeten die erwtjes er niet bij, da's rap warm en gaar namelijk.
Dan mag de sla erbij want dat heeft nog minder tijd nodig om gaar te worden
Kap dan de spekjes er mee onder, rommel eens goed zodat de ingrediënten goed dooreen zitten en ...
Dien op in een kom waarmee ge onder uw deken op de zetel voor een film op TV kan kruipen !
Lekker en gezellig !
mmmm lekker :)
BeantwoordenVerwijderendie moet ik zien te onthouden voor als we een gebraadje hebben gegeten, is altijd overschot van en lijkt me een goei en goekope oplossing daarvoor
thx
groetjes
An
Klinkt lekker en niet zo heel moeilijk om te maken...
BeantwoordenVerwijderenLieve groet, dinah
MMmmm, this sounds so fresh and tasty!
BeantwoordenVerwijderen-Jamie
ChatterBlossom
En met die overschot, zonder sla - kluts je er 's anderdaags een tikkeneike op en je hebt een heerlijk boerenomelet.
BeantwoordenVerwijderenjust!
Verwijderen