startpagina

woensdag 9 december 2020

geklets: over hoe de ellende nog even verder duurde maar ondertussen alles terug in zijn plooi lijkt te vallen en nog wat totaal niet gerelateerde lees- en kijktips


Was de eerste lockdown tot het begin van november voor mij persoonlijk zeer leefbaar - met zelfs een aantal extra voordelen hier en daar - eind oktober kwam er voor mij een einde aan de luchtigheid.
Ik schreef daar al over in mijn vorige 'geklets'bijdrage.

Daarin kon je lezen dat mijn mama in het ziekenhuis belandde voor de behandeling van rookschade na een brand bij de onderburen.
Dat bleek het begin van een aantal angstige gebeurtenissen die - dat zal ik alvast verklappen voor je verder leest - ondertussen gelukkig goed lijken te zijn afgelopen.


Mama werd in het ziekenhuis een paar dagen in coma gebracht om haar te kunnen behandelen en bleek vlak na het ontwaken wat verward.
Ze mocht
 omwille van de coronamaatregelen geen bezoek krijgen, dus probeerden ik en mijn broers zo goed en zo kwaad mogelijk in te schatten hoe het met haar gesteld was op basis van telefoontjes met haar en met het ziekenhuis. 

Ik vond het erg moeilijk om op die manier in te schatten hoe erg het met die verwardheid gesteld was. Aan de telefoon merkte ik daar eigenlijk na een paar dagen niks meer van. Maar het ziekenhuis vond verder onderzoek aangewezen en omdat ze toch nog niet naar huis kon omdat daar alles nog onder een laagje roet lag, werd ze overgebracht naar een woonzorgcentrum met een afdeling waar men kon onderzoeken of er iets meer aan de hand was.


Vanaf dag 1 vond ze dat vreselijk en wij met haar. Ze kwam daar terecht op een afdeling met dementerende mensen op een kamer van 4. Mijn moeder is niet dementerend, dus dat moet een behoorlijk enge ervaring zijn geweest.

Lichtpuntje: daar zouden we wel op bezoek mogen - 1 iemand per dag - en mijn broer die als eerste zou gaan had zich al voorgenomen om ze gewoon mee naar zijn huis te pakken als ze zou blijven zeggen dat ze daar weg wilde. Maar toen kregen we telefoon dat 1 van de kamergenoten van mijn moeder corona bleek te hebben.


Mama werd naar een andere kamer van 4 overgebracht en iedereen op de afdeling werd  getest.
Uiteraard ging het bezoek niet door en die deze omstandigheden was het ook niet aangewezen om ze te gaan halen om bij iemand van ons te logeren.

Het was een paar bange dagen afwachten naar het resultaat van de test en helaas bevestigde die dat ook zij besmet was. Maar ze had geen ziekteverschijnselen.
Toch was ik er niet meer gerust in. Omdat er sinds haar opname in het ziekenhuis maar slecht nieuws bleef komen, begon ik te vrezen voor nog meer slecht nieuws en ik moet eerlijk bekennen dat ik in die dagen zeer bang was dat we mama nooit meer zouden terugzien. 

Maar ze bleef gelukkig gezond. Dat wil echter niet zeggen dat ze het daar naar haar zin had. Uit de verhalen die ze vertelde en de geluiden op de achtergrond als we haar belden konden we opmaken dat het geen pretje moest zijn om op die afdeling te verblijven als je zelf bij zinnen bent.
Van enige vorm van onderzoeken bleek weinig in huis te komen, ze zag de dokter nauwelijks. De communicatie vanuit het woonzorgcentrum - zowel naar mij en mijn broers toe als naar haarzelf - was erg vaag, onvolledig en verwarrend. 

Over het vervolg van de coronabesmetting kregen we verschillende scenario's te horen al naargelang wie we spraken: van geen nieuwe tests meer naar een nieuwe test op donderdag naar een nieuwe test op maandag naar toch geen nieuwe test meer. 
Ze zou volgens hen naar een kamer alleen gebracht zijn maar dat bleek helaas niet waar. 
Van de dokter hoorden we dat ze bij hen eigenlijk niet op haar plek zat,  maar ook dat ze nog een week of 2 nodig zouden hebben om wat tests te doen. 
Van mama hoorden we dat ze na 2 weken nog niks gedaan hadden. En ze wilde er zo snel mogelijk weg.

Ondertussen was men in haar appartement in gang geschoten en werd er gepoetst en we telden de dagen af tot haar quarantaine voorbij zou zijn en we ze zouden kunnen gaan halen.

Een dag voordat ze - tegen advies in trouwens want de onderzoeken waren nog steeds niet gebeurd - naar huis zou gaan, werden we gebeld met de info dat we eigenlijk wél op bezoek mochten komen maar dan achter glas, en dat we ook gesprekken via een Ipad konden aanvragen met mama. Pas na bijna 2 weken werden we hiervan op de hoogte gebracht, ook op website of facebookpagina van de voorziening was deze info niet terug te vinden.... . Zelfs toen ik er spullen ging afgeven heeft niemand me gezegd dat die mogelijkheden er  waren.

Op de afdeling liep het daar ondertussen van kwaad naar erger:  mama vertelde dat alle patiënten er ondertussen besmet waren.... . Dat het daar erg gesteld was met de besmettingen lazen we ondertussen ook in de pers. 


Een maand na de brand bij haar benedenburen werd mama terug naar een min of meer gepoetst appartement gebracht waar ik en 1 andere broer haar met in achtneming van alle coronaregels stonden op te wachten. 
Ik ben er sindsdien een paar keer geweest (ze is 1 van mijn 2 contacten) en we hebben al heel wat afgewandeld. En elke keer als ik met haar door de straten dwaal bij haar in de buurt, knijp ik in gedachten eens in mijn arm omdat ik niet zo lang geleden niet meer durfde denken dat we ooit nog zoals voorheen zo samen zouden rondzwerven. Van verwardheid merk ik trouwens niks meer, wellicht was dat een tijdelijke reactie op de kunstmatige coma.


Ik weet niet zo goed wat ik van het woonzorgcentrum waar ze verbleef moet denken. Het contrast tussen de gang van zaken in en de communicatie van het ziekenhuis enerzijds en het woonzorgcentrum anderzijds is dag en nacht verschillend. 

Het gebrek aan duidelijkheid en aan coherente en correcte info maakte dat de moeilijke situatie voor mijn mama, mijn broers en mezelf nog moeilijker was dan nodig.

Ik stel me veel vragen bij de maatregelen die men er al dan niet trof om coronabesmettingen te voorkomen. Ik was zeer verbaasd van mama te horen dat ze gewoon met 4 op een kamer lagen. Als ik in deze tijd op mijn werk fysiek gesprekken moet voeren met klanten, dan zit er plexiglas tussen, dragen de klanten en het personeel allemaal mondmaskers in het gebouw, wordt de bureau bij begin en einde van onze shift ontsmet en de kant van de klant zelfs na elke klant. Maar daar legt men 4 mensen bij mekaar in 1 kamer en was er geen sprake van enige maatregelen om mogelijke besmettingen tussen die patiënten te voorkomen.  Mama vertelde me dat de eerste patient met corona op haar kamer daar al een dag en nacht met koorts lag vooraleer men ze isoleerde. Toen bleek het al te laat. Mama is er de eerste dag al besmet geraakt. 

Ik lees en hoor voortdurend dat er in de zorgsector veel te weinig personeel is met alle gevolgen vandien. Ik heb zelf bijzonder weinig zicht op de realiteit in die sector omdat ik daar in mijn dagelijks leven weinig mee te maken krijg. De voorbije maand kreeg ik daar een glimp van te zien en wat ik zag was niet fraai. 
Ik denk dat het klopt dat we veel en veel meer moeten investeren in die sector zodat de mensen die daar moeten leven dat op een waardige manier kunnen doen en het personeel er met een bevredigend gevoel en in goede omstandigheden zijn werk kan doen. Het is schandalig dat anno 2020 zo'n rijk land op zo'n manier met hulpbehoevende mensen omspringt. 

Maar ik kan me in geval van dit woonzorgcentrum toch ook niet van de indruk ontdoen dat ze er niet erg efficient omgaan met een realiteit die ze na de eerste golf toch hadden moeten kunnen voorzien. Ik denk niet dat de schaal van de uitbraak die er zich voordeed alleen te wijten is aan het gebrek aan personeel, maar ook aan geklungel en gebrek aan duidelijke afspraken en taakverdeling en slecht beleid. En daar zijn de machteloze patiënten en ook het wellicht uitgeputte personeel zelf de dupe van. Ik kan alleen maar hopen dat het aantal slachtoffers beperkt blijft. 


Ik weet niet hoe mijn mama de voorbije maand verwerkt. Ze zal zelf daar niet veel over vertellen. Maar dat er wat te verwerken valt is in ieder geval duidelijk. Stel je voor: je bent gewoon thuis en ineens is er brand bij je onderburen. Je doet de deur open, ziet rook, ademt die in en voor je het goed en wel beseft word je door de brandweer via het raam uit je huis gehaald. Je wordt wakker in het ziekenhuis waar ze je in coma hebben gebracht en er mag niemand op bezoek komen. Je kan eens aan de beterhand niet naar huis want daar is het niet leefbaar door de brand. Ze  brengen je naar elders omdat men bijkomend onderzoek nodig acht , en je komt terecht tussen dementerende bejaarden. Je mag er niet buiten, om half 8 ligt iedereen er al te slapen en er is geen TV op de kamer. Je kan nog steeds niet naar huis, hebt geen idee hoelang je daar moet blijven en je krijgt de dokter niet te zien en van de onderzoeken die zouden gebeuren komt niks in huis . Tezelfdertijd krijg je al de 2de dag te horen dat je kamergenote corona heeft en is het bang afwachten of je zelf ook besmet bent. Dat blijkt het geval te zijn en al voel je je niet ziek, je weet dat je eens ziek - op verschillende vlakken risicopatient zijnde - er aan kan sterven. Ik vind het verschrikkeijk dat ze dit allemaal heeft moeten meemaken. 

Ook ik en mijn broers hebben het moeilijk gehad. Wanneer een dierbare zo iets meemaakt, ben je altijd wat machteloos. Je moet de specialisten hun gang laten gaan en de tijd zijn  werk laten doen. Ook in normale tijden zou mama in zo'n situatie in het ziekenhuis beland zijn en kan je zelf niks doen om ze te genezen. Maar nu was het door corona en de bijbehorende (terechte) maatregelen extra zwaar. 
November was dus ook voor mij niet alleen letterlijk een erg donkere maand. 

Maar stilletjesaan valt alles terug in zijn plooi en voel ik mezelf er ook bovenop komen. Ik heb ondertussen al terug een paar ontspannen aangename rozige dagen achter de rug en dat doet erg veel deugd.
Nog meer deugd deed de steun van een aantal mensen in mijn omgeving. De steun kon dan wel niet fysiek, maar ik kreeg veel bemoedigende berichtjes, voerde hartverwarmende telefoon- en videogesprekken, en werd zelfs letterlijk in de bloemen gezet door een geweldige vriendin. En ik en mijn broers slaagden er gelukkig in om in deze moeilijke omstandigheden goed met mekaar te communiceren en dingen af te spreken. 

Ik twijfel ook terwijl ik dit schrijf nog altijd of ik dit moet publiceren, of dit niet teveel tot de privésfeer hoort. maar ik heb om verschillende redenen besloten het toch doen .

Er zijn flink wat mensen die al die coronamaatregelen maar niks vinden, daar over zagen en in het ergste geval er hun voeten aan vegen. Dat verlengt alleen maar de moeilijke manier waarop we nu sommige dingen moeten organiseren en ik wilde  "uit het leven gegrepen"  getuigen over hoe dit levens kan beïnvloeden.

Ik wil op mijn blog ook ruimte maken voor de minder mooie kanten van mijn leven. 
En ik heb het om de 1 of andere reden nodig om dingen te delen. Dit opschrijven en met de wereld delen maakt deel uit van hoe ik het probeer te verwerken. 

Voila. 
Bij deze hoop ik dat het leven er ondanks de tijd van het jaar voor mij en mijn familie terug wat lichter gaat uitzien en we weer zullen kunnen genieten van een hoop lichtpuntjes binnen de beperkingen die de coronamaatregelen ons opleggen.
Sta af en toe eens extra stil bij de zegeningen van je leven en de mensen er in die je graag ziet. Ik heb de voorbije periode geleerd dat er niet veel nodig is om dat allemaal op losse schroeven te zetten, maar ook dat die mensen er ook zijn als je ze nodig hebt.


En dan nu wat lees- en kijktips:
  • Ik had de versie van de kat al eens gezien en er smakelijk mee gelachen, maar deze vind ik zo mogelijk nog grappiger: (btw: ik heb de indruk dat je de youtubefilmpjes die ik deel niet kan zien als je mijn blog op de smartphone leest. Wil je weten wat hier staat, lees mijn blog dat via je pc).
  • De laatste tijd is er via de pagina's van een aantal kranten heel wat te doen over het al dan niet aanlijnen van honden op openbare plekken. Ik vind loslopende honden om verschillende redenen - ik heb geen zin om er nu over it te wijden maar misschien doe ik dat ooit wel eens - echt niet ok en in België is de regelgeving daar gelukkig ook erg duidelijk in. Ik kan echter niet gaan wandelen zonder loslopende honden tegen te komen helaas. In deze bijdrage staat nog eens goed opgelijst waarom je honden iet loslaat in de natuur. 
  • Phara de Aguire maakte een beklijvende en uiterst relevante serie over vluchtelingen:  "vijf jaar hier", hier te bekijken op VRTnu. Als ge goed kijkt zie je mij trouwens ook  2 seconden in beeld verschijnen in aflevering 4;) . In Knack stond er ook een boeiend interview over deze serie met haar.
  • Net te laat maar misschien toch nog nuttig: dit artikel vertolkt mijn mening over de zwarte pietdiscussie (en ik hoop heel erg dat we die de volgende jaren niet meer moeten voeren omdat het dan normaal zal zijn dat zwarte pieten zoals we ze kenden tot het verleden zullen behoren). 
  • Haakkunst! Dit is haar website.
En bij deze brei ik er voor vandaag een einde aan want ik heb effe schoon genoeg van de kuren van de  nieuwe interface van blogger. 

18 opmerkingen:

  1. Wat een verhaal! Ik ben heel erg blij voor je moeder en voor jullie dat ze nu gelukkig weer thuis is.

    En vier bewoners op één kamer... wat verschrikkelijk ouderwets! Dat is echt niet meer van deze tijd. Het nadeel van dementerenden is dat ze vaak rondzwerven en niet begrijpen waarom er bepaalde regels zijn of het steeds weer vergeten. Ze zullen elkaar hoe dan ook besmetten. Maar het personeel moet wel mondmaskers dragen, ook al is dat voor de herkenning voor de bewoners misschien wel vervelend. En een afdeling zou ook in verschillende zones ingedeeld kunnen worden door tijdelijke schermen of door brandwerende deuren te sluiten.

    Jammer dat jullie zo slecht geïnformeerd werden. Via een digitaal portaal hadden jullie op de hoogte kunnen blijven. Als er tenminste met zo'n portaal gewerkt wordt en als hierin ook trouw gerapporteerd wordt.

    Ik hoop dat je moeder nog lang in haar appartement kan blijven wonen en dat ze zoiets nooit meer hoeft mee te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb na dat eerste bericht over corona op haar kamer naar de voorziening gebeld om te vragen of we dan toch minstens wel iets mochten komen afgeven en dat mocht.
      Ik had hen daarover gebeld omdat ik op hun website en facebookpagina geen recente info vond en dus niet wist hoe dat bij hen geregeld was. Daar stond nog gewoon op dat er 1 persoon op bezoek mocht komen.
      Ze hebben me toen niks gezegd over de mogelijkheid van bezoek achter glas, ook het personeelslid dat vervolgens de spullen aannam die ik bracht en waar ik toch effe heb mee staan praten over mijn moeder zei daar niks van. Ik vond het erg frustrerend achteraf te horen dat zo'n bezoek mogelijk zou zijn geweest terwijl ik letterlijk vlakbij haar was geweest en van niks wist.
      Ik ben zelf actief gaan zoeken naar info en ben dat niet te weten gekomen. Dat moet anno 2020 toch beter kunnen?
      Tezelfdertijd denk ik dan ook "maar die mensen moeten wel in moeilijke omstandigheden met weinig personeel de boel zien te runnen. " En vervolgens bedenk ik me dat ze er elders wél in slagen om dat soort van info toegankelijk te maken.

      Verwijderen
    2. Ik begrijp ook dat mensen als ze samen leven inderdaad mekaar zullen besmetten, ook in een woonzorgcentrum. Maar in dit geval ging het niet - denk ik toch - over vaste bewoners. En de eerste coronapatient heeft daar een dag en nacht met koorts gelegen zonder dat ze er weggehaald werd. Mijn moeder die net uit het ziekenhuis kwam na een behandeling van rookschade aan haar longen werd daar gewoon bijgelegd zonder dat er enige vorm van bescherming was tussen de patiënten op die kamer. Dat vond ik op zijn zacht gezegd erg onvoorzichtig. Zij brachten hiermee haar leven in gevaar. Maar bon, eind goed al goed.

      Verwijderen
  2. Je verhaal over je moeder is echt uit het hart gegrepen. Het is schandalig hoe er met die mensen wordt omgegaan. Hopelijk komt ze het allemaal goed te boven en kunnen jullie nog lang van elkaar genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb je verhaal met tranen in mijn ogen gelezen. Vanwege dat het gewoon erg is wat jullie overkwam. Mijn vader lag ooit ook in een verpleeghuis met dementerenden, hij had iets fysieks, was bijna 80 en was er om op te knappen. Ook op een kamer met 4 mensen waarvan er 1 de hele dag schreeuwde. Ik weet nog hoe erg hij en wij dit vonden. Die herinnering komt nu weer bij mij boven. Maar bij jullie kwam Corona er ook nog bij. Wat een verwarring. Zoveel gevoelens die dan naar boven komen en pijn doen. Ik begrijp je vragen zo goed. Ik begrijp ook je twijfel of je dit moet publiceren. En ik begrijp dat erover schrijven helpt. Eerlijk gezegd wilde ik dat ik dit soort verhalen meer hoorde i.p.v. al het geroeptoeter wat ik de hele dag hoor in de media. Ik denk dus dat je er goed aan hebt gedaan. Liefs van mij en sterkte voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een vreselijke tijd hebben jullie achter de rug. Fijn dat het nu goed lijkt te gaan met je moeder. Heel veel sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met verontwaardiging en verbazing je verhaal gelezen. Ik wist niet dat het nog bestond, 4 personen samen in 1 rusthuiskamer...
    De toestanden die jij beschrijft heb ik gelukkig nooit meegemaakt bij mijn vader (dement) die nu meer dan 6 jaar in een woonzorgcentrum verblijft. Ieder heeft daar een eenpersoonskamer en wordt met respect behandeld. Ik heb heel veel bewondering voor al het personeel daar.
    Ik hoop heel erg dat het centrum waar je moeder terechtkwam een uitzondering is.
    Geniet van jullie uitstapjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Ik lees hier veel reacties, ook bij jou, over de kamer van 4 personen. Ik heb daar zelf eerlijk gezegd niet zo bij stil gestaan dat dat misschien ouderwets of raar is. Tenzij dan in combinatie met corona en de maatregelen die ze er al dan niet namen en in functie van het feit dat deze kamergenoten gezien hun problematiek voor mijn moeder niet zo tof waren.
      Ik vergeleek die afdeling namelijk met een ziekenhuis omdat ze diende voor onderzoek, niet voor permanent verblijf van patiënten. Allez, zo had ik het toch begrepen. Al was natuurlijk ook niet echt helemaal hetzelfde als een ziekenhuis want ik vermoed dat mensen er gewoonlijk langer verblijven dan in een ziekenhuis. Ik kan niet zo goed beoordelen hoe normaal en gangbaar dat op zo'n onderzoeksafdeling is.
      Ik ben er niet binnen geweest en weet het dus niet zeker, maar ik mag hopen dat de bewoners die er wel permanent verblijven inderdaad elk een eigen kamer hebben.

      Verwijderen
    2. Mijn vader verbleef in het begin ook in 'kort verblijf', maar zelfs daar eenpersoonskamers.
      Ik ben wel blij dat we, ruim voor mijn vader definitief naar een WZC moest, hier en daar zijn gaan informeren om zo, denken we toch, de voor hem en ons beste oplossing te vinden.
      Wanneer het holderdebolder moet gebeuren, lijkt het me niet evident om steeds een goede keuze te maken, zeker gezien de wachtlijsten.

      Verwijderen
  6. Wat een verschrikking, had je het maar geweten dat had je je moeder niet naar dat tehuis laten gaan. Maar de heren doktoren, het arme mens. Waarom wordt er zo slecht gecommuniceerd als ze die k*ttablet in hun handen hebben? Dan geef je toch extra aadacht aan degene die er net is en niet op haar gemak? Is het zo slecht met de zorg? Ik stopte met een zorgopleiding omdat ze pyjamadag invoerde...Niet lang daarna kwam mijn oma in een gesticht (geen beter woord voor) terecht en wilde ze haar niet opknappen maar daar houden met de hoogste subsidie. Ze waren zo verbaasd dat ik zei joh maar oma gaat weer gewoon naar huis hoor. De hoofdzuster zei toen 'moet je dat niet even thuis bespreken?'. Waar denk je dat we het thuis over hebben, de kleur van een eierkoek? Wat een trut was dat en wat heb ik haar aangepakt toen ik op een zaterdag onverwacht een uurtje van mn werk weg mocht en mn oma op de wc trof. Ze was aan de beterende hand en had haar horloge weer om. Ik zit hier al een kwartier ze reageren niet op het belletje, ze zusters waren haar vergeten. Die had ik nog zo vriendelijk gunnend gegroet toen ik zag dat ze gebak hadden. Oma heeft nog jaren thuis gewoond met mijn opa en ze zijn zelfs nog op vakantie geweest. Ik gun je van harte nog een mooie tijd met je moeder, dat ze nog een heleboel hele mooie jaren krijgt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik sluit me helemaal aan bij Leen en hoop dat dat woonzorgcentrum echt een uitzondering is. Mijn schoonvader was dement en heeft 4 jaar in een woonzorgcentrum gezeten maar ieder had daar een kamer apart en de verzorging was super lief. Inderdaad staan die mensen onder stress nu en zijn er van hen door corona veel uitgevallen maar van kamers met 4 heb ik nog nooit gehoord. Ik snap niet goed dat jullie dat verplaatsen van ziekenhuis naar woonzorgcentrum niet hebben kunnen tegen houden. Moesten jullie daar dan geen akkoord over geven? Gelukkig is nu alles achter de rug. Jouw moeder zal vast nooit of te nooit nog naar een verzorgingstehuis willen. Enne... ik ook niet nu ik dit hier las. Nu maar weer genieten van alle wandelingetjes samen na deze nachtmerrie. Ik leef echt met haar mee.
    Dat clipje over die honden... hilarisch. :-))) En dat over het haakmeisje fantastisch. Hoe vind je ze toch, die video's!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Verschrikkelijk, echt verschrikkelijk. En dat het voorkomen had kunnen worden. Sterkte hoor, voor je moeder en voor jou en je broers.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een vreselijke ervaring moet dit zijn voor je moeder! En hoe erg voor jullie om machteloos toe te moeten kijken. Wat fijn dat ze nu weer op haar eigen plekje kan zijn, en jullie samen weer kunnen wandelen. Ik wens jullie allemaal sterkte, dat deze donkere novembermaand gevolgd mag worden door een verlichte decembermaand.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi verhaal in haar ernst, als je begrijpt wat ik bedoel.
    Hopelijk komen we zelf ‘als we oud zijn’, niet in zo’n benarde situatie terecht. Want er is duidelijk ‘werk’ aan de winkel voor de verzorgingstehuizen.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Met groeiende ontsteltenis lees ik het verhaal van je moeder. Ik wil niet oordelen vanaf de zijlijn, dat gebeurt met de sociale media al genoeg maar dat je een traumatiserende periode achter de rug hebt die toch zo niet had mogen zijn/moeten kunnen is een feit. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en geniet je weer van het fijne gezelschap van je moeder. Mijn man werd wakker met een delier na een periode van kunstmatige coma (na een ongeval en beenamputatie). Later zei men dat dat vaak voorkomt. Dat had ik graag geweten toen hij wakker werd. Het verbaast me dat ze het niet als een tijdelijke verwardheid zagen en zo zwaar ingezet hebben door je moeder naar een dementie afdeling te sturen. Sterkte allemaal met de verdere verwerking ❤ Goede links! Hilarisch (hond) Indrukwekkend (vluchtelingen) Gezond verstand (zwarte piet) Inspirerend (haakkunst).

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com