Ik had al weken goesting in spinaziesoep en er was altijd wel een reden waarom het er niet van kwam. Maar met dat thuiszitten door Corona kwam het er uiteindelijk toch van want ik vond dit recept zeer geschikt om mezelf eens te verwennen tijdens de lunch.
Spinaziesoep op deze wijze is 1 van mijn favoriete soeprecepten, en ik was verbaasd dat ik ze nog niet eerder deelde op mijn blog. Ik heb voor de zekerheid nog eens goed gaan kijken en vond het echt niet terug, dus voila!
Het is een poepsimpel receptje en ik heb de ingrediënten eigenlijk altijd in huis.
Benodigdheden
- een pak diepvriespinazie. Natuur. Dus niet met room of Boursin of wat dan ook erbij.
- Een blikje of brikje kokosroom (-melk mag ook)
- 1 tot 2 teentjes look
- 1 tot 2 uien
- bouillonblokjes
- wat vetstof om te bakken
- water
- mixer
Zo maak je het
- Snipper de ui en bruineer ze in de bakstof.
- Kook ondertussen een waterkoker met water (moet niet zo hoor, maar ik vind dat zo het makkelijkst en snelst. Maar je kan er ook gewoon water bijgieten en het in de pot aan de kook brengen) .
- Doe de spinazie, het al dan niet kokend water en de bouillonblokjes mee in de pot en breng aan de kook.
- Pel de look en knijp hem fijn in de pot.
- Laat max een kwartiertje koken en mix de soep.
- Doe de kokosroom er bij en warm terug op tot het kookt.
- Kruidt eventueel bij met peper en zout.
- Extraatje: een beetje verse munt er mee onder is ook lekker!
Meer soeprecepten hier of via deze tag ... .
mmmm!
BeantwoordenVerwijderenJa! Dat is écht heel lekker! Heb er alweer zin in!
Verwijderen