zaterdag 26 augustus 2017

Antwerpen: tip: even verpozen in 'De Serre'


Op zoek naar een rustig plekje voor een koffietje nadat ik met mama een museum bezocht, belandden we op de binnenkoer van wat ooit even het Antwerps Open onderwijshuis was in de Lange Gasthuisstraat.
Ik heb daar ooit veel vergaderd, maar tegenwoordig huist er op de gelijkvloers een nieuwe hippe tent voor koffietjes en een stukje taart: De Serre.De binnenplaats van dit gebouw is een kleine rustige oase in de stad naast een ander heerlijk stukje oase: de kruidtuin. Je kan deze binnenplaats op 2 manieren betreden: via de grote poort in de Lange Gasthuisstraat of via een kleine wat verborgen doorgang vanuit de kruidtuin


De kruidtuin loopt tegenwoordig nog een stukje door op deze binnenplaats tot ze overgaat in een groot terras met palethouten banken en een neppe citroenboom op een mooi zonvormig aangelegde oude kasseivloer.De Serre heeft alles wat een etablissement vandaag moet hebben om trendy te zijn: palethouten meubelen, veel groen (waaronder helaas ook veel nepgroen), bamboe- en rotanzitjes, frames om planten in te hangen of zetten, gezonde drankjes en snacks....Eerlijk gezegd: Ik heb een haatliefdeverhouding met 'trendy en hip' : ik vind het vaak eenheidsworst -  je kan heel de wereld rondreizen en toch overal in schijnbaar dezelfde bar terecht komen -  maar er zitten toch ook veel elementen in die ik mooi vind. En dit is een tof plekje om even rustig te verpozen.Ben je eens in centrum Antwerpen en ben je toe aan wat verpozing? Dan is dit een lekker rustig plekje!Adres:
  • Lange Gasthuisstraat 29 - Antwerpen
  • of via den botaniek: Leopoldstraat 24 - Antwerpen


Meer blogposts over Antwerpen via deze tag of op deze pagina ...

PS: ik heb een reclamevrije blog en schreef deze blogpost zonder enige vorm van vergoeding en uit eigen beweging. de mensen van de Serre weten zelfs niet dat ik dit schreef.
Follow

2 opmerkingen:

  1. Merci voor de tip.
    Dat ziet er daar paradijselijk goed uit.

    Misschien kunnen we er eens afspreken?

    BeantwoordenVerwijderen