startpagina

maandag 6 mei 2013

vertel me eens...

OK.
Ik geef het toe.
Ik kan het niet, vissticks bakken.
Of van die lekkere gepaneerde vis met spinazie of tomaat.
Ook geen kaas-of garnaalkroketten trouwens.
Dat ontdekte ik onlangs nog : mijn lief had er gekocht en wilde ze in de pan bakken.
ik heb geen frietpot namelijk...
 ( en ik wil er ook geen... ) 
En ik zei hem nog : neee!!!! ge moet dat niet in olijfolie bakken maar in maisolie !!!
Maar ze waren wel lekker warm vanbinnen en krokant vanbuiten.
In olijfolie.
Die van mij enkele dagen later zagen zwart vanbuiten en waren nog koud vanbinnen... 
genant zenne...

vertel me eens...


Met vissticks loopt het ook altijd mis : of ze zijn te slap, of ze zijn aangebrand, of het jasje valt uit, of ze zijn niet helemaal warm...
Daarom mijn vraag ...
Vertel me eens...
Hoe doe je dat nu , zo'n dingen bakken zodat ze zijn zoals ze moeten zijn ? 
Niet uiteen vallen, warm vanbinnen, lekker krokant langs buiten.
Doe je dat met of zonder deksel? 
Met olijfolie? Of toch met boter ? of een mengeling ? 
Op een hoog vuur of een laag ? 
Verklap het me gewoon ! 
Want ik vind het een beetje gênant dat ik dat niet kan ;)


18 opmerkingen:

  1. gewoon, in de oven! Gezond, makkelijk en minder afwas!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. in ieder geval niet met maisolie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat weet ik ondertussen, heb je uitgebreid uitgelegd :-))))

      Verwijderen
  3. in ieder geval wel met olijfolie, anders veel te veel boter nodig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. gij met uw boterfobie ;) : met boter is het wel lekkerder!

      Verwijderen
  4. Welke vetstof weet ik niet. Ik gebruik meestal gewoon boter in een antikleefpan op een zacht vuurtje zonder deksel.
    Maar de laatste tijd doe ik dat ook in de oven. Hoelang en hoe warm wordt meestal op de verpakking vermeld.
    Smakelijk!
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik doe boter én olijfolie in de pan en laat dat heel heet worden, dan de vissticks erin en niet te dikwijls omdraaien (dus maar één of twee keer)... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met archaïdeolie, vuur eerst heel heet, veel omdraaien en dan vuur lager en deksel er op en veeeeel blijven omdraaien. Heel voorzichtig of het frakske valt er af!
    succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In de oven of in de frituur vrees ik...
    Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hmm.. ik kan je niets aanraden, want ik heb hetzelfde probleem!! Volgens mij maakt het wel uit welk merk vissticks je koopt, de ene is steviger dan de andere...
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat zou kunnen : ik koop altijd die van het huismerk van delhaize . Die van captain iglo vind ik niet lekker.

      Verwijderen
  9. Je pan warm laten worden op een zacht vuurtje. Klontje boter (Ik gebruik meestal Alpro bakken&braden) er in en die boter laten schuimen. Fish sticks in de pan. Laten bruinen aan één kant. En dan omdraaien voor een bruin kleurtje aan de andere kant. Klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. 180 graden, 20 minuten in de (voorverwarmde) oven

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik heb ook altijd problemen met die vissticks!!! Als je de gouden tip vindt ... vertellen hé!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wij stoppen ze in de oven, dus zonder vetstof en helemaal niet te droog ofzo, succes! :-) en niet gênant hoor, mijn man is de kok thuis ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. blijkbaar is de truuk ' den oven '. dat ga ik dus zeker eens proberen ! merci voor alle tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. bij mij zien ze er in de bakpan dus ook zo uit, had me er al bij neergelegd dat ik nu niet een optimale kok ben ha ha

    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com