Sinds ik een regelmatige bezoekster ben geworden van Bar Richart , en meer bepaald dan op vrijdagavond tijdens de wekelijkse APERITIVO - ben ik me wat meer gaan verdiepen in de wereld van de aperittiefhapjes.
Vroeger ging dat bij mij namelijk zo :
- ik nodig aangename mensen uit om te komen eten.
- ik kies wat lekkere recepten uit en trek naar de supermarkt.
- ik koop een gedroogde varkensworst, fetakaas, olijven en ansjovisjes als aperitiefhapje.
- ik koop wat wijn - altijd dezelfde want die ken ik en vind ik lekker ( Cassillero del diablo ) .
- ik koop de ingrediënten voor mijn voor- en hoofdgerecht.
- ik koop wat créme glace als dessert.
- ik kook - meestal veel en veel te veel .
- en we smullen lekker en het wordt plezant en laat.
- en den afwas is voor den dag derna.
Tegenwoordig maak ik ook de aperitiefhapjes zelf.
Al hou ik het - voorlopig ? - nog bij erg makkelijke recepten.
Met deze hummus bijvoorbeeld kan het al niet mis gaan
Maar ook dit hapje is lekker en poepsimpel te maken ...
wat heb je nodig ?
- tandenstokers
- buffelmozzarella, écht wel die van buffel ! Da's zovéél lekkerder ! Ik eet gewoon geen andere meer....
- goedsmakende - da's niet altijd evident vind ik... Soms zijn ze zo waterachtig en flauw - kerstomaatjes
- verse basilicumblaadjes
- peper
- desgewenst wat olijfolie, maar dat hoeft niet echt...
Hoe maak je het?
Eerlijk : het is zo belachelijk makkelijk dat ik me een beetje een idiote voel dat ik dit aan jullie uitleg.
Maar kom, ge weet nooit, sommige mensen kunnen echt niks in de keuken en ik beschouw het dan als mijn heilige plicht om hen daar wat wegwijs in te maken...
Een mens is nooit te oud om heilig te worden ...
- neem 3 kommetjes
- halveer de kerstomaatjes dwars en gooi ze in kommetje 1.
- snij de buffelmozzarella ( écht écht buffel dus !!! ) in kleine blokjes, zowat overeenkomend met de breedte van de tomaatjes en gooi in kommetje 2.
- draai daar wat versgemalen zwarte peper over en als je echt niet kan laten, kan je er een likje olijfolie ondermengelen. Ik doe het zonder.
- neem de verse basilicum en haal de blaadjes er af en gooi ze in kommetje 3.
- neem nu je opdienbord en je tandenstokers.
- steek telkens ( voor de juwelenmaaksters en naaisters onder ons : rijg gewoon, da's hetzelfde ) een stukje tomaat, een stukje mozzarrella ( écht écht écht van buffelmelk dus ! En als je nu nog niet toegeeft, ben je een stijfkop en zeg ik het niet meer en moet je zelf maar weten dat je liever caoutchouc zonder smaak eet ! ) , een blaadje basilicum en nog een stukje tomaat op je tandenstoker.
Doe dat wat esthetisch verantwoord en zorg dat de tomaatdelen terug een geheel vormen met de kaas en basilicum er tussen. Omgekeerd zou een beetje raar staan.
- stapel zo je bord vol , zet het in de ijskast tot het aperitieftijd is en verwen je gasten en/of jezelf er mee...
Ge ziet : koken hoeft niet moeilijk te zijn !
mmmmmmmmmmmmmmmm lekker en idd buffel is de enige goeie.. helemaal mee met jou.. heb 15/08 feestje, zal het ook eens serveren se.. goed idee.
BeantwoordenVerwijderen