Want vichysoise is een sjieke naam voor een lekker koud fris soepje.
We kennen allemaal Gazpacho.
Maar dit vind ik minstens even lekker en verfrissend !
En poepsimpel om te maken !
Koude preisoep...
Ken je dat ?
Da's dus écht superlekker hé !
Liefst ijskoud!
Maar warm is ze ook lekker...
De ingrediënten...
- een uitje
- vetstof
- een bussel prei
- toch zeker een patat of 3. Minstens... het mag meer ...
- bouillonblokjes naar smaak
- zure room
- bieslook
De werkwijze :
Had ik al gezegd dat het simpel is ?
- snij de ui in stukjes en bruineer ze in de vetstof
- was en snij de prei in ringen en voeg ze bij de ui.
- laat effe stoven
- schil de aardappelen en snij in blokjes en doe ze bij de groenten
- giet er water bij . Ik voel door er in te roeren hoeveel dat moet zijn : dat roeren mag niet te vlot gaan en ook niet te moeizaam... Ben je daar iets mee ;) ?
- doe er de bouillonblokjes bij
- breng aan de kook en laat een 20 tot 30 minuten koken.
- mix de soep en voeg het potje zure room toe
- laat afkoelen tot ze echt ijskoud is ( en als ge zo lang niet kan wachten kan je al eens van de warme versie proeven )
- dien op met een paar goeie draaien aan de pepermolen en wat gesnipperde bieslook...
ge kunt er ook een volledige maaltijd van maken door er toast met geitenkaas en gerookte zalm bij te eten.
Da's een zalige combinatie !!!!
mmmmmmmmmm lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenen die foto's!!! het water loopt me in de mond!
Kreeg net van mijn superlieve buurman vers uitgestoken prei uit zijn moestuin. Kan er eens dit heerlijk uitziend soepje van maken. Kan nog net, vind ik, zo'n zomers soepje bij dit zalig zomersherfstweertje! ;-)))
BeantwoordenVerwijderenMmmmnjamnjam ! Dat ziet er echt wel geweldig lekker uit. Doet me watertanden zoals een bananenmilkshake dat doet ;-)
BeantwoordenVerwijderenEn dan de combinatie met zalm... geweldig ! Zeker eens eentje om uit te proberen.