donderdag 4 september 2014

Parijs: eten en drinken

Het allereerste wat ik deed bij aankomst in Gare du Nord in Parijs,  was mijn gezelschap meesleuren naar het eerste café dat we tegenkwamen : ik moest - dringend ! - pissen ... .
En dat is niet zo handig op een trein, al helemaal niet als je op je eentje reist... .
We belandden op zo'n typisch Parijs' terrasje en ik zat hierdoor al direct helemaal in de Parijssfeer... .
Het was niet het enige terrasje dat ik de volgende dagen zou doen ;).

Parijs: eten en drinken

Dit werd mijn stamcafé gedurende mijn verblijf: ik ben er 3 keer geweest...  .
Gelegen onderaan de sacré coeur in Montmartre.

Parijs: eten en drinken

Op culinair vlak waren op deze trip naar Parijs mijn meest gesmaakte maaltijden de keren dat ik een 'assiette de charcuterie' of een 'assiette Paysane' bestelde op een terrraske : dan krijg je een mooi uitgestalde selectie van allerlei fijne Franse vleeswaren, kazen en garnituur met een beetje brood. Genieten jom!   

de ' vleeskant '

Parijs: eten en drinken
de ' kaaskant '
In Montmartre kocht ik een portie van deze 'pralines' van nootjes. 
Dat zijn gekarameliseerde pindanootjes die ik al eerder leerde kennen op Franse stranden jaren geleden. Daar worden ze verkocht door venters die een typische kreet hebben die ik hier niet kan nadoen wegens geen geluid op mijn blog ;) . Ik dacht dat dat de naam van die lekkernij was maar deze meneer legde me uit dat dat dialect was voor ' c'est chaud ' maar dat toeristen dat niet begrijpen.  
Als iemand weet hoe je ze moet maken? Je mag me altijd dat recept geven want dat is toch echt wel erg lekker !  

Parijs: eten en drinken

Ik at in Parijs tot mijn grote verbazing ook de slechtste restaurantmaaltiid sinds zeer lang... .
Thais in een lukraak uitgepikt Thais restaurant waar we achteraf op het wereldwijde net veel negatieve commentaren over konden lezen stijl 'het was precies al eens gegeten '  .
Er was niet veel volk en het was er niet gezellig.
Ik en mijn ander tafelgenote kregen geen mes - ook niet nadat we het gevraagd hadden - maar moesten het doen met vork en lepel. Onze mannelijke tafelgenoot kreeg bij het hoofdgerecht wel een mes... .
De hoofdschotels kwamen met ruime pauzes er tussen en de rijst kwam allerlaatst... .
De eend was vermoedelijk niet erg vers meer, de Thaise curry van kip was gemaakt met de currysaus die wij kennen van de frituur en we proefden bijzonder weinig Thaise kruiden.
Dit is wat we lieten staan ...  .
Ik begon als  'troost' te vertellen over een 'Fawlty towersachtige' ervaring die ik met een paar vrienden eens had in de Ardennen , maar eigenlijk was het hier ook prijs... . 

Parijs: eten en drinken

Er was natuurlijk ook dit lekker alcoholvrij drankje van 'la Recyclerie' ... .

Parijs: eten en drinken

En voor de rest ontdekte ik er Perrier met citroen waar ik heel enthousiast over was en waarvan ik dacht dat we dat in België niet hebben.
Ik sleurde daarom 4 liter van dat water mee naar huis om vervolgens te ontdekken dat ze dat hier gewoon aan de overkant bij den Delhaize verkopen :).

3 opmerkingen:

  1. Dat Thais ziet er nog vrij ok uit ;-) maar als ik de beschrijving lees denk ik toch dat ik daar maar niet zal gaan eten moest ik nog eens in Parijs zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com