woensdag 18 juni 2014

Recept: rode en groene groenteovenschotel met merguez

Recept: rode en groene groentenovenschotel met merguez

Eigenlijk was ik niet echt van plan om dit receptje te bloggen maar het was zo ongelooflijk lekker dat ik besloot dat ik het op zijn minst voor eigen gebruik moest uitschrijven en dan kan ik het evengoed delen, nietwaar ?
Ik had nog een hoop groenten in huis van mijn 2-wekelijks groentepakket en besloot daar een ovenschotel mee te brouwen.
In eerste instantie had ik iets helemaal anders in gedachten, iets zonder saus bijvoorbeeld en iets met rozemarijn.
Maar al kokende werd het dit en ik had gelukkiglijk genoeg om er 2 dagen van te kunnen smullen want het was zo om je vingers af te likken  ! 

Recept: rode en groene groenteovenschotel met merguez

WAT GAAT ER IN  ? 
- Wat ik nog in huis had, aangevuld met een pakje groene boontjes - van die dunne die allemaal even lang zijn in de supermarkt ...  en merguezworstjes.
Wat ik nog in huis had was : 
- een rode paprika
- een ui
- een groen pikant peperke
- een tomaat of 4 die dringend op moesten wegens niet meer zo stevig
- een klein handje sluimerwten die al erg slap aan het worden waren wegens al meer dan een week aan het kamperen onderaan in de groenteschuif
- een 3-tal redelijk dikke aardappelen
- een groentenbouillonketeltje maar dat mag ook een blokje zijn of zo
- wat er in had gemoeten maar ik vergeten was : een teentje look
- een scheutje room, vermoedelijk nog lekkerder met zure maar dat had ik niet in huis
- gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- pijpajuin

Recept: rode en groene groenteovenschotel met merguez

ZO MAAK JE HET:
- Verwarm uw oven al wat voor.
- Snij alle ingrediënten behalve de room en de pijpajuin in grove stukken en gooi ze in een ovenschotel. Ge moet er geen extra vocht aan toevoegen, al het vocht dat er in zat na bereiding komt uit de groenten ! Ook het bouillonketeltje en desgewenst een scheut olijfolie mag er bij.
- Zet de ovenschotel een anderhalf uur in de oven met deksel. Dat kan eventueel minder lang afhankelijk van uw oven.
- Dien op met gesnipperde pijpajuin en een scheut room.  

Recept: rode en groene groenteovenschotel met merguez

Meer is dat echt niet, simpel hé ! 
En naast heel erg lekker heeft het ook als voordeel dat ge minder afwas hebt omdat alles in 1 pot gaat !
Wat een geniaal recept toch dedju !
Ik heb daar trouwens met bovenstaande hoeveelheden 2 dagen zeer royaal van gegeten en zoals bijna altijd is dat dag 2 nog lekkerder .

5 opmerkingen:

  1. Water loopt in mijn mond, ga ik snel eens maken

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zalig idee! Met vega worstjes dan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit, ga ik zeker maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er lekker uit! En je moet echt niks op voorhand koken (de boontjes) of bakken (de worstjes)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nee hoor, maar je moet het wel lang genoeg in de oven laten staan natuurlijk, anders krijg je sowieso de aardappelen al niet gaar

      Verwijderen

Kan je niet reageren? Mail me! If you are unable to comment? Contact me!
bollekes.met.gaatjes.en.koordjes(at)gmail.com